Správy

Niekoľko rodín v kraji dostane potravinovú pomoc zadarmo: Pre koho bude určená?

Rodiny, ktoré sa ocitli v náročných životných podmienkach z dôvodu vážneho zdravotného znevýhodnenia, ochorenia jedného z členov, alebo sa dlhodobo nevedia vymaniť z chudoby, dostanú bezplatnú potravinovú pomoc.

Ilustračný obrázok k článku Niekoľko rodín v kraji dostane potravinovú pomoc zadarmo: Pre koho bude určená?
Zdroj: TASR

Podľa slov Sone Vancákovej, riaditeľky OZ Maják nádeje, budú darované potraviny, ovocie a zelenina, pre deväť rodín v Banskobystrickom kraji (BBSK) veľkým prínosom.

„Venujeme sa najmä osamelým matkám s nezaopatrenými deťmi, ktoré nemajú častokrát zabezpečené ani základné životné potreby, akými sú pestrá strava a dostatok vitamínov,“ poznamenala Vancáková, podľa ktorej konkrétne rodiny vyberali spolu s Nadáciou Pontis.

Ako pokračovala programová manažérka nadácie Martina Čápová, dlhodobo pomáhajú rodinám v náročných životných podmienkach, ktoré majú ťažkosti s pokrytím základných potrieb. „Vážime si preto túto iniciatívu a oceňujeme najmä to, že pôjde o pravidelnú pomoc. Oslovení rodičia často nemôžu dopriať svojim najbližším potraviny takej kvality, akú by si želali,“ podotkla.

Podľa Michaely Petruly Jagerovej, brand manažérky spoločnosti, ktorá potraviny darovala, sa ich sortiment snažili navrhnúť tak, aby bol čo najviac nutrične bohatý. "Chceme to dopriať rodinám, ktoré si to veľakrát nemôžu dovoliť. Nepôjde o jednorazovú pomoc, plánujeme takto pravidelne pomáhať ľuďom, ktorí to najviac potrebujú,“ uviedla manažérka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM