Jakub Forgács Kultúra

Nevšedný zážitok pod Urpínom. Bystričania spoznajú svet očami husľového virtuóza

Koncertuje už vyše polstoročia a jeho majstrovstvo poznajú na štyroch kontinentoch. Návštevníci bystrického múzea a milovníci vážnej hudby spoznajú Petra Michalicu trochu inak.

Ilustračný obrázok k článku Nevšedný zážitok pod Urpínom. Bystričania spoznajú svet očami husľového virtuóza
Zdroj: TASR

Vidieť svet očami husľového virtuóza Petra Michalicu, vypočuť si zážitky z jeho ciest po svete, môže každý, kto v stredu o 17:00 zavíta do historických priestorov Thurzovho domu v Banskej Bystrici. Virtuóz je totiž ďalším hosťom z cyklu stretnutí s osobnosťami kultúrneho a spoločenského života pod názvom Stretnutia s minulosťou pod Zelenou klenbou, ktoré organizuje Stredoslovenské múzeum (SSM).

„Návštevníci múzea a milovníci vážnej hudby spoznajú Petra Michalicu trochu inak. Nielen ako husľového virtuóza, ale najmä ako človeka, cestovateľa a propagátora vážnej hudby vo svete prostredníctvom jeho prednášky O spočuteľnení Slovenska – skúsenosti a zážitky pri šírení slovenskej hudby vo svete,“ uviedla Gabriela Benčová, PR manažérka SSM.

Ako poznamenala, umelec patrí na slovenských koncertných doskách k najvýraznejším predstaviteľom, a to nielen z hľadiska počtu koncertných vystúpení a zahraničných ciest, ale i svojím mimoriadne rozsiahlym repertoárom. Ako hovorí sám o sebe, patrí medzi šťastlivcov, ktorí môžu v živote robiť to, čo ich baví. O tom, že patrí vo svojej profesii k najlepším, svedčí aj fakt, že koncertuje už vyše polstoročia a jeho majstrovstvo poznajú na štyroch kontinentoch sveta vo viac ako 40 krajinách.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj jesenné zábery Bystrice od mladého fotografa Petra!

V OBRAZOCH: Úchvatné jesenné zábery bystrického fotografa
20
Galéria
Foto: Peter Braciník
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM