Jakub Forgács Kultúra

Celý týždeň v Bystrici v kocke. Výber akcií na najbližších 7 dní

Relax po práci či škole rozhodne potrebuje každý. Preto sme pre vás zostavili ponuku 10 podujatí, ktoré Bystričania môžu navštíviť počas týždňa!

Ilustračný obrázok k článku Celý týždeň v Bystrici v kocke. Výber akcií na najbližších 7 dní
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk

LORDI

Pondelok 24. októbra o 19:00, Aula SZU

Hra Lordi vznikla na základe korešpondencie slávneho Oscara Wildea. V salónnej komédii, ktorá si uťahuje z mužskej samoľúbosti, ale je aj oslavou pevného priateľstva, bizardnú zápletku rozohrajú traja lordi v podaní: Maroša Kramára, Jozefa Vajdu a Petra Šimuna, naštudovanú v réžii: Petra Serge Butka.

STRETNUTIE S MICHALOM RUSINKOM

Utorok 25. októbra o 17:00, Štátna vedecká knižnica

Jedinečná príležitosť pre Bystričanov! Osobný sekretár poľskej laureátky Nobelovej ceny za literatúru Wisławy Szymborskej navštívi Štátnu vedeckú knižnicu.

INSCENÁCIA „MALÝ PRINC“

Utorok 25. októbra o 19:00, Záhrada – CNK

Príbeh, ktorý sa navždy vryl do pamäti mnohých, ožije na divadelných doskách. Postará sa o to predstavenie známeho bystrického Divadla z Pasáže.

NA SKLE MAĽOVANÉ

Utorok 25. októbra o 19:00, Športová hala Dukla na Štiavničkách

Do mesta pod Urpínom mieri legendárny slovenský muzikál. Jedinečný umelecký zážitok prinesie na Duklu Na skle maľované v závere októbra.

SÁROVA BYSTRICA

Štvrtok 27. októbra o 9:00, SOS

Talenty z celého kraja si už onedlho zmerajú sily. Pod Urpínom sa chystá súťaž mladých moderátorov – redaktorov, Sárova Bystrica (krajské kolo).

V OBRAZOCH: Úchvatné jesenné zábery bystrického fotografa
20
Galéria
Foto: Peter Braciník

MAKE SOME NOISE

Piatok 28. októbra, Ministry of Fun

V piatok večer sa budete môcť odreagovať v najznámejšom bystrickom klube. Počas akcie Make Some Noise vám do tanca zahrajú DJi Johnny De City, DJ Anndy a DJ Dave.

HOLOKAUST A OSUDY DETÍ DOMINIKA SKUTECKÉHO

Sobota 29. októbra o 13:00, Vila Dominika Skuteckého

Prednáška spojená s projekciou na pozadí tragického osudu rodiny Dominika Skuteckého, priblíži príčiny, priebeh a dopad holokaustu na jeho deti a ich rodiny. Prednášku povedie historik Jozef Ďurjančik a Zuzana L. Majlingová, kurátorka Stredoslovenskej galérie a Stálej expozície Dominika Skuteckého.

HALLOWEEN PARTY

Sobota 29. októbra, Ministry of Fun

Dosýtosti sa budete môcť vytancovať aj v sobotu večer. V Ministry na vás čaká Halloween party so súťažou o najlepší kostým. O zábavu sa postarajú DJ Majco a DJ Jay Jay.

HC '05 iCLINIC BANSKÁ BYSTRICA – HKM ZVOLEN

Nedeľa 30. októbra o 17:30, Zimný štadión

Hokejové derby odvekých rivalov sa nezadržateľne blíži. Už v nedeľu si barani zmerajú sily s hráčmi HKM. Príďte povzbudiť našich!

BARBAKAN FESTIVAL 2016

do soboty 5. novembra, Banská Bystrica

Koncerty popredných domácich klubových kapiel, filmové projekcie a prednášky či výtvarné umenie – to všetko sa zmestilo do programu multižánrového festivalu Barbakan, ktorý aj tento rok na jeseň prinesie do Banskej Bystrice o čosi viac kultúry.

Pozrite si aj krásne zábery jesene v Bystrici od mladého fotografa Petra!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM