Jakub Forgács Rôzne Správy

Netradičná pomoc pre vážne chorého Tobiaska. Bystričania sa dajú do pohybu

Ako spojiť príjemné s užitočným? Už čoskoro budete môcť cvičením pomôcť chorému chlapčekovi. Pozrite ako!

Ilustračný obrázok k článku Netradičná pomoc pre vážne chorého Tobiaska. Bystričania sa dajú do pohybu
7
Galéria
Zdroj: Rodiča Tobiaska

Všetci športovci aj nešportovci s dobrým srdcom, zbystrite pozornosť. V piatok 16. februára 2018 sa v telocvični Športového gymnázia uskutoční benefičná akcia, venovaná malému Tobiaskovi, ktorý trpí vážnou chorobou. Aj vy môžete urobiť niečo pre seba a zároveň pomôcť malému chlapčekovi.

Za každý jeden vykonaný angličák (klik s výskokom) darujete Tobiaskovi 1 cent. Ak aj nemáte kondičku, nezúfajte, aj pár angličákov pomôže. Aj vašou prítomnosťou vyjadríte podporu malému bojovníkovi.

„Začiatok akcie je o 18:00 a angličáky odštartujeme presne o 19:00 a stopky zastavíme o 20:00,“ uvádzajú organizátori akcie z občianskeho združenia OCRA Slovakia, ktoré združuje športovcov, venujúcich sa prekážkovému behu.

„Tobiasko trpí veľmi vážnym a veľmi zriedkavým genetickým ochorením – mutáciou génu CDKL5 a jeho najväčším nepriateľom sú každodenné epileptické záchvaty, kvôli ktorým ho jeho telíčko zatiaľ neposlúcha. Zatiaľ nedrží hlavičku, nesedí ani nerozpráva, ale denne rehabilituje, navštevuje rôzne terapie, využíva špeciálne pomôcky, vďaka ktorým robí pokroky,“ píšu o Tobiaskovi organizátori.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Malý Tobiasko bojuje s vážnym ochorením
7
Galéria
Zdroj: Rodiča Tobiaska
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM