Jakub Forgács Správy

Nemocnice z Banskobystrického kraja NEOHÚRILI: V HODNOTENÍ vyčnieva iba jediná

Inštitút INEKO zostavil nové rebríčky slovenských nemocníc. Hodnotil aj viaceré nemocnice v Banskobystrickom kraji. Ako dopadli?

Ilustračný obrázok k článku Nemocnice z Banskobystrického kraja NEOHÚRILI: V HODNOTENÍ vyčnieva iba jediná
Zdroj: TASR/Martin Palkovič

Najlepšou štátnou univerzitnou a fakultnou nemocnicou roka sa opäť stala Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok – fakultná nemocnica. V kategórii všeobecných nemocníc obhájila prvenstvo Nemocnica Agel Košice-Šaca. Vyplýva to z deviateho ročníka hodnotenia nemocníc Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO), ktoré je založené na porovnávaní dát predovšetkým z rokov 2019 až 2022.

Kľúčové predpoklady

„Zvyšovanie transparentnosti zverejňovaním relevantných informácií o kvalite a efektívnosti poskytovanej zdravotnej starostlivosti je podľa nás jedným z kľúčových predpokladov na to, aby bola verejnosť lepšie informovaná, aby sa vedela kvalifikovanejšie rozhodovať a vytvárať účinnejší tlak na zlepšovanie verejných služieb, čo potom motivuje zdravotnícke zariadenia sa neustále zlepšovať,“ priblížil riaditeľ INEKO Dušan Zachar.

Medzi štátnymi univerzitnými a fakultnými nemocnicami obhájila druhé miesto Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica. Pozreli sme sa však aj na výsledky ostatných nemocníc v Banskobystric­kom kraji.

Rebríčky nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM