Jakub Forgács Správy

Rooseveltka zabodovala v REBRÍČKU nemocníc: Obsadila POPREDNÚ priečku

Bystrická nemocnica je opakovane najtransparentnejšou a vysoké hodnotenie získali aj operačné skúsenostiach lekárov.

Ilustračný obrázok k článku Rooseveltka zabodovala v REBRÍČKU nemocníc: Obsadila POPREDNÚ priečku
11
Galéria

Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica sa sa v hodnotení nemocníc INEKOm opäť umiestnila na popredných priečkach. Informovala o tom na sociálnej sieti.

„Získali sme strieborné umiestnenie v hodnotení – Nemocnica roka 2023,“ uviedla.

Ako uvádza INEKO na svojom webe, najvyššie ocenenie Nemocnica roka 2023 v kategórii štátnych univerzitných a fakultných nemocníc získala po roku opäť Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok – FN. Druhé miesto obhájila Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica. Tretie miesto v hodnotení vybraných ukazovateľov kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti, operačných skúseností lekárov, náročnosti diagnóz, spokojnosti pacientov, hospodárenia a transparentnosti získala tak ako vlani Univerzitná nemocnica Martin. S

„Veľmi nás teší, že podľa hodnotenia stále vynikáme v medicínsko-ekonomickej náročnosti diagnóz, čo potvrdzuje našu schopnosť poskytovať starostlivosť najkomplikovanejším pacientom na Slovensku,“ uviedla nemocnica, ktorá je opakovane najtransparen­tnejšou a vysoké hodnotenie získali aj operačné skúsenostiach lekárov.

"Ocenenie má pre nás obrovskú morálnu hodnotu. Je pre nás zadosťučinením za prácu celej nemocnice, ktoré zvyšuje náš profesijný kredit. Ja osobne pociťujem z roka na rok väčšiu zodpovednosť a pokoru v súvislosti s umiestnením v rebríčku, pretože to priamo vplýva na rast očakávaní od našej nemocnice. Nakoniec, konkurencia je naozaj silná a nekompromisná. Na druhej strane si uvedomujem, že priestor na zlepšenie stále je, a to nás verím aj naďalej bude posúvať vpred. Týmto by som chcela poďakovať všetkým zamestnancom za ich obetavú prácu pre pacientov, ktorú každodenne vykonávajú s maximálnym nasadením,“ úprimne zhodnotila riaditeľka nemocnice, Miriam Lapuníková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Fakultná nemocnicou s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica
11
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM