Jakub Forgács Správy

Neďaleko Bystrice si sily zmerajú furmani s ťažnými koňmi: Návštevníkov čaká aj zimný jarmok

Milovníci silných koní si prídu na svoje. V obci neďaleko Bystrice sa uskutočnia furmanské preteky ťažných koní. To však nie je všetko. Tešiť sa môžete aj na desiatky stánkov predajcov z celého Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Neďaleko Bystrice si sily zmerajú furmani s ťažnými koňmi: Návštevníkov čaká aj zimný jarmok

V obci Sielnica pri Zvolene si dnes svoje sily zmerajú furmani s ťažnými koňmi. Na Panských lúkach sa bude od 09:00 konať už 9. ročník Sielnickej podkovy.

„Ide o furmanské preteky ťažných koní. Prihlásených máme zatiaľ 16 párov, uvidíme, koľkí aj prídu,“ uviedla starostka obce Anna Gavajdová s tým, že súťažiť sa bude v troch disciplínach, v ktorých preveria zručnosť furmanov a rýchlosť a silu koní.

Organizátorom podujatia je Asociácia furmanov Slovenska a obec Sielnica. Práve v Sielnici sa vždy v januári konajú prvé furmanské preteky v roku. Súčasťou podujatia bude podľa starostky aj akýsi zimný jarmok. „Prídu k nám predajcovia so stánkami z celého Slovenska. Bude ich okolo 60,“ dodala.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM