Jakub Forgács Rôzne Správy

Neďaleko Bystrice pribudne parádna ATRAKCIA: Zip-line s dĺžkou viac ako kilometer

Župa odklepla balík peňazí na podporu cestovného ruchu. Ide o dva projekty, jeden z toho priamo na Skalke.

Ilustračný obrázok k článku Neďaleko Bystrice pribudne parádna ATRAKCIA: Zip-line s dĺžkou viac ako kilometer
Zdroj: pixabay.com

Po 150-tisíc eur prispeje Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) na dva projekty – vybudovanie zip-line na Skalke v Kremnici a výstavbu vodáckeho ekokempu v Šášovskom Podhradí v okrese Žiar nad Hronom. Rozhodli o tom vo štvrtok krajskí poslanci na zasadnutí zastupiteľstva v Banskej Bystrici. Projekty majú prispieť k rozvoju cestovného ruchu v regióne.

Náročný projekt

„Sú to vynikajúce správy pre cestovný ruch, a tým aj pre miestnych podnikateľov, vytváranie nových pracovných miest, pre lokálnu ekonomiku a obyvateľov. Podpora cestovného ruchu v našom kraji je systémová a po dvoch rokoch opatrení, ktoré boli pre podnikateľov v tomto segmente nesmierne ťažké, prichádzame s ďalším rozvojovým impulzom,“ konštatoval podpredseda BBSK Ondrej Lunter.

Lanová dráha (zip-line) by mala byť dlhá viac ako kilometer a viesť z Kremnickej skaly cez údolie až po ferratu na Skalke.

Počas vlaňajšej zimnej sezóny ju navštívilo viac ako 150-tisíc návštevníkov, počas letnej návštevnosť prekročila 50-tisíc ľudí. „Projekt zip-line je finančne, administratívne, technicky i realizačne náročný. Verím, že vďaka poskytnutej finančnej podpore sa nám podarí k realizácii pristúpiť čo najskôr,“ konštatoval na brífingu primátor Kremnice Alexander Ferenčík.

Obľúbená Skalka

"Adrenalínová atrakcia má potenciál počet návštevníkov v letnej sezóne ešte zvýšiť, navyše, zapadne do konceptu projektov, ktoré už župa na Skalke podporila. V roku 2019 sme prispeli sumou 10-tisíc eur na vybudovanie najdlhšieho visutého mosta v strednej Európe, ktorý je súčasťou ferratového areálu. Počet návštevníkov sa po tejto investícii zdvojnásobil. Rovnakou sumou sme v roku 2020 podporili vybudovanie climbing park areálu s obtiažnosťou a atrakciami vhodnými pre všetky vekové kategórie,“ pripomenul Lunter.

V priloženom videu si môžete pozrieť aj nevšednú dvojfarebnú čerešňu, ktorá kvitne v centre Bystrice. https://video.onnetwork.tv/embed.php?…

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM