Jakub Forgács Správy

Nástupištia na bystrickej stanici zívajú prázdnotou: Zmizli autobusy aj cestovné poriadky, FOTO

Ako to aktuálne vyzerá na bystrickej autobusovej stanici? Žiadne autobusy a iba pár ľudí. Našli sa medzi nimi aj takí, ktorí o zrušení prímestských spojov nevedeli.

Ilustračný obrázok k článku Nástupištia na bystrickej stanici zívajú prázdnotou: Zmizli autobusy aj cestovné poriadky, FOTO
16
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Hoci sa mnohým nechcelo veriť, skutočne k tomu došlo. Keďže vedenie Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) a Slovenskej autobusovej dopravy (SAD) Zvolen sa v piatok nedohodli, od soboty prestala jazdiť väčšina prímestských spojov SAD Zvolen. Výnimku tvoria len linky, ktoré premávajú na základe tzv. osobitných zmlúv, uzavretých s jednotlivými samosprávami či podnikmi.

Na spor doplatili bežní ľudia, ktorí autobusy využívajú na cestu do práce či školy. Od víkendu takˇmnohí musia cestovať autom či vlakom, pokiaľ teda vo svojej obci takú možnosť majú. Ľudia však ukázali, že si vedia pomáhať a mnohí odvoz druhým ponúkajú aj na sociálnych sieťach.

A ako to aktuálne vyzerá na bystrickej autobusovej stanici? Vybrali sme sa na ňu v nedeľu doobeda, aby sme pre vás zachytili zábery deň potom, čo prestali jazdiť prímestské autobusy.

Nástupištia sú prázdne, zmizli cestovné poriadky, no svetelné tabule s časmi odchodov autobusov stále svietia. V čase našej návštevy sme na stanici zahliadli len pár ľudí, ktorí čakali zväčša na diaľkové spoje či MHD.

Jednou z tých, ktorá o zrušení prímestských spojov nevedeli, však bola dôchodkyňa Mária: „Chcela som cestovať za vnučkou do Zvolena, no akurát teraz mi nejakí ľudia povedali, že autobusy nejazdia. Čudujem sa, pretože na svetelnej tabuli spoj svietil. Pôjdem teda vlakom, no prekvapilo ma, že tu chýbajú nejaké oznamy pre ľudí,“ povedala.

Zábery prázdnej autobusovej stanice si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Prázdne nástupištia na bystrickej autobusovej stanici
16
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM