Správy

Naď o letisku Sliač: Nebudú tu žiadne americké základne ani zbrane hromadného ničenia

Podľa hovorkyne ministerstva obrany starostovia a primátori vyzdvihli diskusiu, počas ktorej im minister odpovedal priamo na všetky vznesené otázky.

Ilustračný obrázok k článku Naď o letisku Sliač: Nebudú tu žiadne americké základne ani zbrane hromadného ničenia
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Podrobné informácie týkajúce sa budúcnosti letiska Sliač poskytol na utorkovom stretnutí zástupcom tamojších samospráv minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). Počas diskusie na tému Dohody o spolupráci v oblasti obrany medzi SR a USA predložil zúčastneným primátorom a starostom fakty, odmietol dezinformácie a poprosil o zodpovednosť voči občanom. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

Naď: Nebudú tu americké základne

„Som odhodlaný informovať, vysvetľovať a diskutovať, pokojne aj opakovane, ale očakávam, že samospráva si bude uvedomovať svoju úlohu v oblasti obrany a bezpečnosti a bude tieto témy vysvetľovať ďalej občanom. Nevidím zmysel v ustupovaní prízemným klamstvám a podieľaní sa na šírení strachu a lží. Myslím, že dnes sme sa v tomto zhodli. Bola to naozaj konštruktívna diskusia,“ uviedol po stretnutí Naď. Pripomenul, že dohoda o obrannej spolupráci nemá súvis s nákupom stíhačiek F-16, ktorý bol uskutočnený ešte v roku 2018 a ani s rekonštrukciou letiska Sliač.

„Nebudú tu žiadne americké základne, žiadne zbrane hromadného ničenia, žiadne uzatváranie cesty medzi Banskou Bystricou a Sliačom, žiadne zaberanie súkromného majetku. Toto všetko sú témy, ktoré s obľubou zneužívajú extrémisti a klamári,“ zopakoval šéf rezortu obrany. Prítomných ubezpečil, že všetky kroky ministerstva obrany sú v tomto smere v súlade s legislatívou, bezpečnosťou a záujmami krajiny a jej obyvateľov.

Čo čaká letisko v rámci modernizácie a ako na diskusiu s ministrom reagovali starostovia a primátori, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM