Jakub Forgács Rôzne

Na známej sociálnej sieti nájdete aj bystrického primátora: Ján Nosko prehovoril o vzťahu k Facebooku

Sociálne siete sa stali súčasťou života aj veľkého množstva Bystričanov. Výnimkou nie je ani primátor Banskej Bystrice Ján Nosko. Pre náš web povedal, čo všetko na Facebooku rieši s Bystričanmi, či napríklad aj to, kedy ho vlastne začal využívať.

Ilustračný obrázok k článku Na známej sociálnej sieti nájdete aj bystrického primátora: Ján Nosko prehovoril o vzťahu k Facebooku
Zdroj: TASR

Facebook je fenomén posledných rokov, ktorý neobchádza ani politikov. Preto nás zaujímalo, aký vzťah k sociálnym sieťam má prvý muž Banskej Bystrice Ján Nosko.

Pomáhali mu najbližší

Banskobystrický primátor nám prezradil, že s Facebookom začal pracovať iba prednedávnom. „Zaregistroval som sa minulý rok v čase predvolebnej kampane,“ povedal Ján Nosko, ktorý spomenul, že spočiatku mu s niektorými nástrojmi, ktoré sociálne siete ponúkajú, pomáhali jeho najbližší. „Myslím, že dnes sa viem na Facebooku orientovať na primeranej úrovni,“ doplnil.

Stáť na čele samosprávy určite nie je jednoduché, je s tým spojené množstvo povinností a najmä, vyžaduje si to množstvo času. Preto sme sa pýtali, či primátor často komunikuje pomocou sociálnej siete. „Sociálne siete využívam na komunikáciu s Banskobystričanmi denne,“´pokra­čoval.

„Väčšinou sa na mňa obracajú s komunálnymi témami – výtlky na cestách, kosenie, parkovanie v meste… Veľakrát mi posielajú svoje návrhy, ako vylepšiť mestské časti, niekedy si so mnou dohadujú termíny stretnutia. Niektorí žiadajú, aby som podporil ich podujatie formou záštity,“ povedal prvý muž mesta.

Závislým nie je

A v čom vidí výhody výhody sociálnych sietí? „Najväčšou výhodou komunikácie prostredníctvom sociálnych sietí je najmä rýchly spôsob šírenia a zdieľania informácií,“ uviedol primátor, ktorý na svojom profile zdieľa najmä informácie o dianí v našom meste.

Napriek aktivite na Facebooku na ňom vraj veľa času netrávi. „Nie, keďže voľného času je už menej. Súkromný profil využívam najmä na komunikáciu so svojimi najbližšími. Zatiaľ som sa nestal závislým,“ dodal Nosko.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM