Jakub Forgács Rôzne

Na vianočných trhoch lákajú punč aj klobásky: Koľko zacvakáte za dobroty na námestí?

Vianočná atmosféra v centre mesta je neprehliadnuteľná. Stromček, výzdoba a desiatky stánkov s remeselnými výrobkami či dobrotami od výmyslu sveta ju dokonale dotvárajú. Boli sme sa pozrieť na to, ako to vyzerá s cenami na vianočných trhoch.

Ilustračný obrázok k článku Na vianočných trhoch lákajú punč aj klobásky: Koľko zacvakáte za dobroty na námestí?
Zdroj: TASR

Bystričania sa tento rok dočkali vianočných trhov už od 24. novembra. Vtedy otvorili v centre mesta prvé stánky predajcovia s občerstvením. Iba v piatok k nim pribudli aj remeselníci a stánkari s ďalšími výrobkami. Námestie SNP tak už dýcha nefalšovanou vianočnou atmosférou.

Punče od výmyslu sveta

Už včera sme vám priniesli článok z vianočných trhov, v ktorom sme zisťovali, čo najviac láka ľudí v jednotlivých stánkoch. Viedli drevené varešky a kliešte, med a peľ, no na zozname top produktov nechýbali ani tradičný punč či klobásky. Práve na dobroty z vianočných trhov a ich ceny sme si posvietili tentoraz.

Vianočný punč kúpite na trhoch už od 1,20 do 2,20 eur za 2 dcl. Čo určite poteší mnohých, je to, že ho objavia aj v menej tradičnej pomarančovej (1,20 za 2 dcl), čučoriedkovej (1,50 eur za 2 dcl), či dokonca jahodovej (1,50 eur za 2 dcl) príchuti, no kúpite aj biely či detský (šoférsky) za 1,00 až 1,5 eur za 2 dcl alebo Turbo (2,20 eur za 2 dcl).

Klobáska od 1,90 eur

Kto si radšej pochutí na varenom vínku, bielom či červenom, za 2 dcl zaplatí o 1,00 eur do 1,50 eur. Čaj kúpite rovnako, od 1,00 do 1,50 eur za 2 dcl. Za horúcu čokoládu zaplatíte 1,50 eur za 2 dcl. Na výber však máte aj z množstva iných alkoholických či nealkoholických nápojov.

Ak počas nakupovania na vianočných trhoch vyhladnete, môžete sa posilniť tradičnou pečenou klobásou. Za 100 gramov tejto dobroty zaplatíte od 1,90 eur do 2,00 eur, za jaternicu 1,40 eur. Chlieb s masťou a cibuľou vás vyjde na 0,50 až 0,80 eur. Pochutiť si však môžete aj na pečených rebierkach (1,20 eur za 100 gramov), zemiakovej placke (1,20 eur za kus) či vianočnej kapustnici (2,90 eur za 0,33 litra).

Čítajte tiež:

Centrum mesta žije vianočnými trhmi: Predajcovia prezradili, čo Bystričanov v stánkoch láka najviac

Vianočné trhy v Bystrici: V ponuke, med, punč aj remeselné výrobky
25
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM