Jakub Forgács Správy Samospráva

Na uvoľnenie opatrení reaguje aj Bystrica: Čo všetko sa v meste otvorí?

Od 19. apríla sa Slovensko prepne v rámci covid automatu z čiernej do bordovej farby. Na čo sa môžu tešiť Bystričania?

Ilustračný obrázok k článku Na uvoľnenie opatrení reaguje aj Bystrica: Čo všetko sa v meste otvorí?
Zdroj: TASR

Situácia v súvislosti s novým koronavírusom sa na Slovensku postupne zlepšuje. Od pondelka 19. apríla sa tak budú môcť opäť otvoriť obchody a služby, múzeá či zoologické a botanické záhrady. Povolené už budú aj bohoslužby. Umožnená bude aj cesta do prírody mimo okres. Šport v exteriéri bude povolený pre maximálne šesť osôb rovnako ako aj návšteva plavárne či bazénov (pozn. red.: ak sa otvoria). Otvoria sa aj hotely ale bez reštaurácií.

S uvoľňovaním vládnych opatrení sa od pondelka opäť otvorí aj Informačné centrum v Radnici na Námestí SNP a Turistické informačné centrum v priestoroch autobusovej stanice. V piatok o tom informovala hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

„Obyvateľom a návštevníkom Banskej Bystrice ponúknu počas apríla svoje služby od pondelka do piatka počas skrátenej otváracej doby od 8.00 hod. do 16.00 hod,“ doplnila so slovami, že od mája by mali fungovať v ich obvyklých časoch.

Ako spomenula Marhefková, od pondelka bude v Turistickom informačnom centre na autobusovej stanici dostupná už aj požičovňa horských elektrobicyklov. „Po dohode s pracovníkmi TIC si môžu záujemcovia požičať e-bike aj počas víkendov a štátnych sviatkov,“ spomenula.

Bicykle je potrebné si vopred rezervovať online na stránke: www.visitbanskabystrica.sk/…covna-ebike/, kde sú všetky podrobné informácie, alebo na telefónnom čísle 048/43 30 626 či prostredníctvom e-mailu: tic@banskabystrica.sk.

Hodinová veža bude pre návštevníkov otvorená na požiadanie v Informačnom centre v Radnici na Námestí SNP 1," pokračovala Marhefková.

Každý okoloidúci bude mať podľa slov hovorkyne zároveň možnosť pozrieť si vo vstupnej hale radnice výstavu fotografií venovanú desaťročiu od jej otvorenia po rozsiahlej rekonštrukcii. „Vstúpiť do priestorov informačných centier bude možné len pri dodržaní povinných bezpečnostných opatrení ako sú: max. jedna osoba na 15 m², respirátor, dezinfekcia rúk pri vstupe a potvrdenie o negatívnom teste,“ upozornila Marhefková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM