Jakub Forgács Iné športy

Na plaveckú 24-hodinovku zavítalo 1402 ľudí: Toto je najstarší, najrýchlejší a najmladší účastník!

V Banskej Bystrici prebehol už sedemnásty ročník plaveckej 24-hodinovky, ktorý opäť prilákal množstvo plavcov všetkých vekových kategórií. Minulý ročník mal rekordnú účasť návštevníkov. Podarilo sa ho pokoriť?

Ilustračný obrázok k článku Na plaveckú 24-hodinovku zavítalo 1402 ľudí: Toto je najstarší, najrýchlejší a najmladší účastník!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

„Podujatie odštartoval v piatok presne o 12:00 primátor mesta Peter Gogola a 100 mertov odplávala Karin Graciasová Šikulová, vedúca odboru propagácie mesta,“ uviedla Dana Cibuľková z Oddelenia športu Odboru propagácie mesta MsÚ. Poslední návštevníci sa plaveckého maratónu mohli zúčastniť v sobotu o 10:30. Podujatie prilákalo malých i veľkých plavcov, ktorí získali počas 24 hodin 1,5 – hodinový voľný vstup na plaváreň. Každý, kto sa v rámci neho rozhodol, že prepláva 100 metrov na čas, získal diplom a sladkú odmenu.

Do nového rekordu veľa nechýbalo

Minulý rok sa 24-hodinovky zúčastnilo rekordných 1 448 účastníkov a tento rok sa toto číslo nepodarilo prekonať. „Sedemnásteho ročníka Banskobystrickej plaveckej 24-hodinovky sa zúčastnilo 1 402 účastníkov, ktorí zaplávali 100 metrov, pričom služby krytej plavárne počas podujatia využilo 2 502 návštevníkov z Banskej Bystrice, ako aj z Bratislavy, Prešova, Nitry, Veľkého Krtíša, Kežmarku, Rimavskej Soboty a Žiaru nad Hronom,“ povedala Cibuľková.

Najrýchlejším účastníkom podujatia bol podľa Cibuľkovej Dušan Argaláš (37) s nameraným časom 1:03,10. „Najstarším účastníkom bol Jozef Pántlik (87) s časom 4:51,00 a najmladším, ktorý zaplával 100 metrov, bol iba štvorročný Lukáš Janek s časom 6:41,00,“ pokračovala a ako dodala, návštevníci ocenili služby modernej krytej plavárne Štiavničky aj množstvo vecných cien, ktoré účastníkom venovali sponzori podujatia.

FOTO: Takto to vyzerá na Štiavničkách: Plavecká 24-hodinovka láka malých i veľký
24
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM