Jakub Forgács Správy

Na ľudí bez DOMOVA sa v zime nezabudlo: POMOCI sa dočkajú aj od mestských policajtov

Pre ľudí bez domova je možnosť stráviť mrazivé noci v nocľahárni Večierka s ohrevňou. Pomáhajú im však aj mestskí policajti.

Ilustračný obrázok k článku Na ľudí bez DOMOVA sa v zime nezabudlo: POMOCI sa dočkajú aj od mestských policajtov
1
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Aj tento rok je Mestská polícia Banská Bystrica partnerom pomoci „Nenechajme ich zamrznúť“, ktorá vznikla v spolupráci s Mestom Banská Bystrica a Slovenským Červeným Krížom. Mestská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

„Počas mrazivého obdobia je pre ľudí bez domova ponúknutá pomoc v podobe izolačných prikrývok, ktoré príslušníci Mestskej polície budú rozdávať v uliciach nášho mesta,“ uviedli mestskí policajti so slovami, že pre ľudí bez domova je možnosť stráviť mrazivé noci v nocľahárni Večierka s ohrevňou Pod Urpínom 6, ktoré sú pod záštitou Slovenského Červeného kríža.

Ďalšia forma pomoci je prostredníctvom informačnej karty pre občanov mesta v prípade, že vidia človeka spať, ležať alebo sedieť na ulici. „Na informačnej karte sú všetky informácie, formy a miesta pomoci v kocke. K dispozícii budú na úrade a distribuované aj prostredníctvom našich hliadok,“ dodali.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Nenechajme ich zamrznúť
1
Galéria
Zdroj: Mestská polícia BB
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM