Jakub Forgács Správy

Na hrozbu koronavírusu reagujú aj v Bystrici. Nové opatrenia platia i v knižnici

Koronavírus aktuálne hýbe celým svetom. Ani v Štátnej vedeckej knižnici nechcú nič podceniť.

Ilustračný obrázok k článku Na hrozbu koronavírusu reagujú aj v Bystrici. Nové opatrenia platia i v knižnici
23
Galéria
Zdroj: TASR

V súvislosti s možným šírením koronavírusu sa mesto Banská Bystrica riadi usmerneniami inštitúcií, ktoré majú v kompetencii vydávať rozhodnutia v danej oblasti (Úrad verejného zdravotníctva SR, Regionálny úrad verejného zdravotníctva). Informuje o tom oficiálny web mesta.

„Zároveň bude v prípade potreby úzko spolupracovať s Krízovým štábom Okresného úradu Banská Bystrica, ktorý má v súlade s platnou legislatívou zriadené Pandemické stredisko a je pripravené v prípade potreby kedykoľvek zasadnúť,“ píše sa na stránke.

Opatrenia aj v knižnici

Preventívne opatrenia na zabránenie šírenia ochorenia, vyvolaného novým koronavírusom COVID-19. prijala aj Štátna vedecká knižnica v Banskej Bystrici (ŠVK BB). Na stránke knižnice to uviedla riaditeľka Blanka Snopková.

Ako sa píse na webe ŠVK BB, v tejto súvislosti vyzývajú používateľov a návštevníkov, aby nenavštevovali knižnicu a nezúčastňovali sa na podujatiach, ktoré organizuje v prípade, že v posledných 14-tich dňoch:

  • vrátili sa z krajiny s potvrdeným výskytom koronavírusu,
  • boli v kontakte s osobami, u ktorých bol koronavírus potvrdený,
  • boli v kontakte s osobami, ktoré sa ocitli v karanténe pre podozrenie z ochorenia spôsobeného koronavírusom,
  • objavili sa u nich príznaky choroby spôsobenej koronavírusom.

Nebudú účtovať pokuty

„Upozorňujeme používateľov, u ktorých bude potvrdené ochorenie novým koronavírusom (alebo budú izolovaní v karanténe) a ktorí majú vypožičané dokumenty z knižničného fondu ŠVK BB, aby bezprostredne telefonicky kontaktovali knižnicu na telefónnych číslach: 048/4710734, 048/4710733, 048/4155067, respektíve emailom svkbb@svkbb.eu,“ píše riaditeľka s tým, že v tomto prípade nemajú vypožičané knihy vracať.

„Dokumenty vráťte až po odoznení ochorenia, alebo ukončení karantény. Pokuty za oneskorené vrátenie dokumentov nebudú v týchto prípadoch účtované,“ dodáva Snopková.

Foto: ilustračné

Slovensko sa pripravuje na koronavírus
23
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM