Jakub Forgács Správy

Na bystrickej UMB stovky uchádzačov. Čo najviac zaujalo počas dní otvorených dverí?

Bystrická univerzita zažila nával študentov. Počas DOD na fakulty školy zamierili budúci vysokoškoláci. Prišli aj zo zahraničia!

Ilustračný obrázok k článku Na bystrickej UMB stovky uchádzačov. Čo najviac zaujalo počas dní otvorených dverí?
3
Galéria
Zdroj: TASR

Takmer 700 uchádzačov o štúdium navštívilo Univerzitu Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici počas dní otvorených dverí, ktoré sa konali v závere uplynulého týždňa. Záujemcovia sa dozvedeli kompletné informácie o ponuke a možnostiach štúdia na šiestich fakultách UMB i podrobnosti o prijímacích skúškach na rok 2017/2018. O štúdium na banskobystrickej univerzite prejavili záujem aj zahraniční študenti.

Najväčší záujem

„Tohtoročné dni otvorených dverí nám opäť ukázali veľký záujem uchádzačov o štúdium u nás. Verím, že osobná návšteva na našej pôde bola pre nich užitočná a pomôže im správne sa rozhodnúť pri výbere univerzity,“ zhodnotila Katarína Chovancová, prorektorka pre medzinárodnú spoluprácu a vzťahy s verejnosťou UMB.

Podľa nej najväčší záujem prejavili uchádzači o štúdium na Ekonomickej fakulte UMB, kde študijné programy predstavili takmer 190 maturantom. Najčastejšie sa otázky týkali možnosti štúdia v zahraničí, projektu Talentového a výskumného centra na fakulte a uplatnenia absolventov.

Na Filozofickej fakulte UMB najviac prejavili záujem o štúdium telesnej výchovy a trénerstva, ako aj ponuku katedry anglistiky a amerikanistiky. Otázky sa tiež týkali učiteľstva jazykov slovenského, cudzích či filozofie a histórie.

Odborníci z praxe

Pedagogická fakulta upútala budúcich vysokoškolákov predovšetkým možnosťami štúdia elementárnej a predškolskej pedagogiky. Fakulta politických vied a medzinárodných vzťahov ich zaujala najmä simulačným testom na prijímací pohovor a možnosťou získať ‚double degree‘. Pýtali sa i na rozsah výučby v cudzích jazykoch.

Učebne katedier chémie a informatiky patrili počas dní otvorených dverí medzi najnavštevovanejšie na Fakulte prírodných vied UMB. Tohtoročných uchádzačov o štúdium zaujala široká ponuka študijných programov katedier biológie a ekológie, ako aj geografie a geológie.

Právnická fakulta predstavila študentom klinický spôsob výučby, kde vzdelávanie zabezpečujú aktívni sudcovia, advokáti, exekútori, notári a ďalší odborníci z praxe, čo sa stretlo s pozitívnym hodnotením.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Na bystrickej UMB otvorili 25. akademický rok
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM