Krimi

Mrazivé okamihy na Podpoľaní: Muža pri prechádzke napadla medvedica

Muž bol neskôr ošetrený v ambulantnej pohotovostnej službe, rany mu bolo nutné zašiť.

Ilustračný obrázok k článku Mrazivé okamihy na Podpoľaní: Muža pri prechádzke napadla medvedica
Zdroj: www.pixabay.com

K napadnutiu človeka medvedicou došlo v nedeľu 22. augusta dopoludnia v Ivinách, časti obce Dúbravy v okrese Detva. Mladému mužovi, ktorý bol na prechádzke s príbuzným, medvedica poranila stehno. „Udalosť sa stala asi kilometer od obce, v Hradných lúkach,“ povedala starostka Elena Grňová.

Rev do ucha

„Obyvateľa obce napadla šelma odzadu, zrazila ho na zem, stála nad ním rozkročená a revala mu do ucha,“ priblížila udalosť starostka. Napadnutý podľa nej robil krik, potom zviera odišlo. „Vstať mu pomohol príbuzný, ktorý bol v tom čase od miesta napadnutia vzdialený asi 200 metrov,“ doplnila Grňová. Muž bol neskôr ošetrený v ambulantnej pohotovostnej službe, rany mu bolo nutné zašiť.

Podľa starostky sa po tomto incidente už obyvatelia obce cítia ohrození. „Medvedie stopy totiž nachádzame už aj v intraviláne obce, dokonca nedávno ich videli aj pri zariadení pre seniorov, ktoré je len na skok od obecného úradu,“ pripomenula.

Ďalšie aktuálne správy

Strach obyvateľov

Obyvatelia majú strach, že keď poľnohospodári zoberú úrodu kukurice z okolitých polí, medvede ostanú bez potravy a budú čím ďalej agresívnejšie. V Ivinách už pred mesiacom našli zastreleného medveďa. Podľa miestnych sa zrejme niekto takto vysporiadal s jeho častými návštevami.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskobystrického kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM