Správy Samospráva

Banskobystrický kraj poďakuje ľuďom v prvej línii: Dostanú pozvánky do divadiel

Predstavenia ako prejav vďaky a obetavosti ľuďom z prvej línie sú rozplánované na september a október.

Ilustračný obrázok k článku Banskobystrický kraj poďakuje ľuďom v prvej línii: Dostanú pozvánky do divadiel
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Viac ako 1 200 zamestnancom zariadení sociálnych služieb, zdravotníkom a lekárom, a teda ľuďom v prvej línii počas pandémie v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK), sa kraj špeciálne poďakuje pozvaním na kultúrne podujatia. Celkovo je pre nich pripravených 12 predstavení v troch divadlách, ktorých je zriaďovateľom. V stredu o tom informovala Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie Úradu BBSK v Banskej Bystrici.

V septembri aj októbri

„Títo ľudia už vďaku z mojich úst počuli mnohokrát, teraz k nej pripájame pozvánku, aby si prišli vychutnať silu živého umenia. Predstavenia sme pripravili v spolupráci s Divadlom Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene, banskobystrickým Divadlom Štúdio tanca a Bábkovým divadlom na Rázcestí,“ konštatoval predseda BBSK Ján Lunter s tým, že ďakuje i pracovníkom kultúry, ktorí sa museli vyrovnať so zatvorenými sálami a predstaveniami bez divákov, a najmä za to, že to nevzdali.

Divadlo Štúdio tanca a Bábkové divadlo na Rázcestí odohrajú pre ľudí z prvej línie po tri predstavenia určené pre rodiny s deťmi. Tanečné divadlo ponúkne hravé predstavenie Číra radosť už 6. septembra, bábkoherci potešia divákov predstavením Šepoty lesa, ktoré si užijú už deti od dvoch rokov, i známou rozprávkou Kocúr v čižmách. Zvolenské divadlo odohrá spolu šesť predstavení, Gogoľovho Revízora, inscenáciu Čepiec, známu renesančnú komédiu Mandragora a temperamentné Čertice. Predstavenia ako prejav vďaky a obetavosti ľuďom z prvej línie sú rozplánované na september a október.

Ďalšie aktuálne správy

„Zúčastniť sa môžu tí, ktorí sú buď plne zaočkovaní, alebo sa preukážu negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19, prípadne potvrdením, že toto ochorenie prekonali v posledných 180 dňoch. Deti do 12 rokov majú z týchto pravidiel výnimku,“ dodal vedúci oddelenia kultúry Úradu BBSK Peter Černek.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj aktuálny Covid automat.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskobystrického kraja

Nový Covid automat od 16. augusta
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM