Jakub Forgács Správy

Možno posledná šanca ísť na bežky: FOTO z tratí pri Bystrici, kam už ratraky nevyrazia?

Výrazné oteplenie a slnečné počasie síce prebudilo prvé jarné kvety. Nadšenci bežkovania sa však veľmi nepotešia. Aká je situácia pred víkendom?

Ilustračný obrázok k článku Možno posledná šanca ísť na bežky: FOTO z tratí pri Bystrici, kam už ratraky nevyrazia?
16
Galéria

Počas týždňa mimoriadne teplé počasie skomplikovalo situáciu a snehové podmienky na tratiach v okolí Banskej Bystrice. Na svojej facebookovej stránke o tom informovali Záhradnícke a rekreačné služby mesta (ZAaRES) Banská Bystrica, ktoré majú na starosti ich úpravu.

Mokrý a znečistený sneh

„V Kremnických vrchoch sa trate naposledy upravovali v nedeľu, na Šachtičkách v utorok. Trate sa neupravovali práve z dôvodu mimoriadne teplého počasia, kedy úprava narúša vrchnú časť tratí a urýchľuje topenie snehu,“ uvádza ZAaRES.

„Sneh je počas dňa mokrý a mäkký, pod stromami veľmi znečistený,“ píše sa na stránke.

Kam ratraky nevyrazia?

„V Kremnických vrchoch plánujeme trate upravovať v noci na sobotu. Snehové podmienky sú zatiaľ dobré, takže by sa mali dať upraviť všetky trate okrem štadióna na Králikoch,“ pokračuje ZAaRES.

„Na Šachtičkách je situácia o niečo horšia a trate sa pred ani počas víkendu nebudú upravovať ratrakmi z Donovalov, ani našim skútrom. Vo štvrtok popoludní sme si prešli okruh okolo Jelenskej skaly a stav tratí je zachytený na fotkách,“ dodáva na stránke s tým, že podmienky sú na niektorých miestach už hraničné, ale stále sa dá celkom dobre zabežkovať.

Zábery z bežkárskych tratí v okolí Bystrice nájdete v priloženej fotogalérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Aktuálne zábery z bežkárskych tratí pri Bystrici
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM