Jakub Forgács Správy

Monitoring ukázal, ako je to v Bystrici s cestami a chodníkmi: V zlom stave je ich 180!

Zistenia, ktoré bystrických vodičov veru nepotešia! Monitoring ciest, chodníkov a vnútroblokov v meste pod Urpínom ukázal, v akom zlom stave sa nachádzajú. Už čoskoro sa to však môže zmeniť.

Ilustračný obrázok k článku Monitoring ukázal, ako je to v Bystrici s cestami a chodníkmi: V zlom stave je ich 180!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

S lokálnymi opravami komunikácií, ktoré sú po zime plné výtlkov, mesto Banská Bystrica začalo už v polovici marca. Pod jeho správu patrí zhruba 170 kilometrov ciest a rovnaký počet kilometrov chodníkov. V zimnom období sa mesto stará o údržbu takmer 166 kilometrov vozoviek, približne 50 000 metrov štvorcových parkovísk a 119 000 metrov štvorcových chodníkov a verejných priestranstiev.

„Lokálne opravy sa zrealizovali na uliciach Hutná, Tatranská, Starohorská, Poľná, Sládkovičova, Bernolákova, Komenského, Školská a na Malachovskej i Zvolenskej ceste. Rovnako na Hronskom predmestí, na komunikáciách v miestnej časti Rudlová, na Švermovej a Jilemnického ulici,“ uviedla v stredu Renáta Hláčiková z oddelenia údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí banskobystrického magistrátu. Ako zdôraznila, poruchy miestnych komunikácií evidujú, zoznam priebežne aktualizujú a na základe tejto evidencie objednávajú ich opravy. Mesto ich plánuje ukončiť v závere júna.

„Správca miestnych komunikácií vedie evidenciu týchto komunikácií a v januári tohto roka spracoval aktuálne hodnotenie ich stavebného stavu, vrátane chodníkov a vnútroblokov na celom území mesta. V zlom stave máme viac ako 180 úsekov vozoviek, chodníkov a vnútroblokov,“ vysvetlila Hláčiková.

Vláda vo februári počas svojho výjazdového zasadnutia v Banskej Bystrici schválila pre krajskú metropolu 826 000 eur na rekonštrukciu, obnovu a výstavbu miestnych komunikácií, parkovacích plôch na území mesta pod Urpínom a tiež revitalizáciu a modernizáciu Mestského parku.

„Obnovu povrchov z prostriedkov dotácie vlády plánujeme v čo najkratšom termíne. Sú na to vyčlenené prostriedky vo výške 656 000 eur,“ reagovala Hláčiková.

Čítajte tiež:

V Bystrici prebehol monitoring stavu ciest a chodníkov: LOKALITY mesta, kde už začali opravy…

V našom regióne sa chystajú opravy ciest 1. triedy: Na ktorých vozovkách sa rozbehnú práce?

Rozhodnutia z rokovania vlády už prenikli von: Do nášho regiónu potečú milióny eur

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM