Jakub Forgács Správy

V Bystrici prebehol monitoring stavu ciest a chodníkov: LOKALITY mesta, kde už začali opravy...

Tieto informácie budú zaujímať nielen vodičov. Pod Urpínom prebehol monitoring miestnych komunikácií. Oddelenie Mestského úradu si posvietilo na stav ciest a chodníkov v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici prebehol monitoring stavu ciest a chodníkov: LOKALITY mesta, kde už začali opravy...
Zdroj: TASR

„Správca miestnych komunikácií, ktorým je Oddelenie údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí Mestského úradu Banská Bystrica, v januári 2015 spracoval hodnotenie stavebného stavu miestných komunikácií (vrátane chodníkov a vnútroblokov) na celom území mesta podľa vopred stanovených kritérií,“ informovala Renáta Hláčiková z Oddelenia údržby miestnych komunikácií.

Ako ďalej uviedla, v súčasnosti spracovávajú ďalší stupeň materiálu – výber miestnych komunikácií so stupňom hodnotenia 4 a 5, určenie plôch úsekov určených na opravu a predbežný odhad nákladov na opravu týchto vybraných úsekov. „Po dopracovaní bude materiál predložený na rokovanie dopravnej komisie a Mestskému zastupiteľstvu,“ pokračovala Hláčiková.

„Opravy miestnych komunikácií budú financované z dvoch zdrojov. Z rozpočtu mesta na rok 2015 budú realizované opravy lokálnych poškodení vozoviek a chodníkov. Z dotácie vlády SR určenej na opravy miestnych komunikácií budú obnovené povrchy súvislých úsekov komunikácií a chodníkov v rozsahu zodpovedajúcom výške dotácie na tento účel,“ uviedla.

S lokálnymi opravami komunikácií mesto podľa Hláčikovej začalo už v priebehu 12. týždňa na Hutnej, Tatranskej a Starohorskej. „Obnovu povrchov z prostriedkov dotácie vlády plánujeme v čo najkratšom termíne vzhľadom k verejnému obstaraniu dodávateľa prác,“ dodala.

Čítajte tiež:

Bystričania si cez zimu veľa snehu neužili: Údržba ciest a chodníkov však vyšla na státisíce eur

V našom regióne sa chystajú opravy ciest 1. triedy: Na ktorých vozovkách sa rozbehnú práce?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM