Jakub Forgács Krimi

Mladý motocyklista pri Bystrici vrazil do oplotenia domu. Čaká ho operácia, FOTO

Podľa slov polície v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky, zišiel mladík mimo cesty.

Ilustračný obrázok k článku Mladý motocyklista pri Bystrici vrazil do oplotenia domu. Čaká ho operácia, FOTO
4
Galéria

Polícia v Banskej Bystrici objasňuje dopravnú nehodu motocyklistu, ktorá sa stala v piatok (14.6.) ráno v Môlči. Informovala o tom banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Motocyklista (26) mal obchádzať jamu na ceste a v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky, zišiel mimo cesty, kde narazil do oplotenia domu. Utrpel zranenia ruky a čaká ho operácia,“ uviedla ďalej hovorkyňa.

„Blíži sa víkend a podľa našich štatistík väčšinu dopravných nehôd s motocyklistami evidujeme počas takýchto voľných dní. Preto apelujeme na motocyklistov, aby si uvedomili obrovskú zodpovednosť, ktorú majú počas jazdy na motorke nielen voči sebe, ale aj voči ostatným účastníkom na cestách. Vždy treba jazdiť podľa svojich schopností a zručností, prispôsobiť jazdu stavu cesty, počasiu i ďalším okolnostiam, ktoré možno predvídať. Síce pocit voľnosti a eufórie je počas jazdy na dvoch kolesách na nezaplatenie, o to bolestivejšie a tragickejšie môžu byť následky pádu,“ pokračovala Faltániová.

„Motocyklisti majú oproti vodičom v autách veľkú nevýhodu, pretože pri páde nie sú dostatočne chránení. Snáď už ani netreba zdôrazňovať potrebu nosenia ochranného oblečenia, chráničov a prilby,“ povedala hovorkyňa so slovami, že najčastejšou príčinou, ktorá sa podpisuje pod nehody motocyklistov, je prekročenie dovolenej rýchlosti jazdy. Porušenie povinností vodiča patrí „druhej priečke“ v štatistike príčin dopravných nehôd a ďalším faktorom pôsobiacim na nehodovosť motocyklistov je stav vozovky.

Ako dodala, nie za každú dopravnú nehodu je prirodzene zodpovedný motocyklista, ale v záujme vlastnej bezpečnosti by sa mali vyvarovať nebezpečnej jazde a porušovaniu dopravných predpisov. Hazardovať so svojím zdravím a životom sa nevypláca. Pri zrážke s autom, náraze do zvodidiel, alebo šmyku na mokrej ceste ťahá za kratší koniec vždy motocyklista.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z miesta nehody!

V OBRAZOCH: V Môlči havaroval cyklista, vrazil do oplotenia domu
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM