Jakub Forgács Správy

Mladí nezabudli na seniorov a POMÁHAJÚ: Zo študentov sa stali VNÚČENCE, FOTO

Stredoškoláci so skôr narodenými Banskobystričankami a Banskobystričanmi trávia spoločné chvíle pri hrách, tvorivých dielňach či posedení pri kávičke.

Ilustračný obrázok k článku Mladí nezabudli na seniorov a POMÁHAJÚ: Zo študentov sa stali VNÚČENCE, FOTO
9
Galéria

Klienti Zariadenia pre seniorov Jeseň, ako aj Zariadenia sociálnych služieb KOMUCE Krivánska, sa zapojili do projektu Vnúčence, ktorý organizujú študenti Stredná Priemyselná Škola Dopravná Zvolen. Mesto Banská Bystrica o tom informovala na sociálnej sieti.

Stredoškoláci so skôr narodenými Banskobystričankami a Banskobystričanmi trávia spoločné chvíle pri hrách, tvorivých dielňach či posedení pri kávičke. „Doteraz si pre nich pripravili napríklad prezentáciu o tom, ako umelá inteligencia môže pomáhať ľuďom. Následne sa spoločne zahrali stolové hry zamerané na tréning pozornosti a pamäti,“ uviedlo mesto.

„Taktiež pomohli pri príprave posedenia pri vianočnej kapustnici a odovzdávaní darčekov v rámci akcie Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? Zámerom projektu je vzájomné spoznávanie generácií, a to seniorov a študentov, ktorí sú vo veku ich vnúčat,“ dodalo mesto.

Zábery študentov, ktorí spríjemňujú voľný čas seniorov, nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Študenti spríjemňujú voľný čas seniorom
9
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM