Jakub Forgács Samospráva

Ministri dostali úlohy týkajúce sa Bystrice: Hovorí sa o ďalšej obnove opery aj multifunkčnom zimáku

Bystričania, zbystrite pozornosť! Na výjazdovom rokovaní vládneho kabinetu v Banskej Bystrici sa rokovalo aj o viacerých zaujímavých projektoch, týkajúcich sa nášho mesta či okresu. Jednotlivým ministrom boli uložené úlohy, ktorým sa majú venovať. Pozrite, čo všetko budú riešiť!

Ilustračný obrázok k článku Ministri dostali úlohy týkajúce sa Bystrice: Hovorí sa o ďalšej obnove opery aj multifunkčnom zimáku
Zdroj: Dnes24.sk

V utorok 25. februára pod Urpínom zasadli premiér Robert Fico s ministrami. V rámci uznesenia, ktoré vtedy schválili, sa spomínajú aj projekty, ktoré určite zaujmú nejedného Banskobystričana. Čím všetkým boli poverení jednotliví ministri?

Minister školstva, vedy, výskumu a športu má do 31. decembra 2018 hľadať možnosti realizácie a financovania výstavby multifunkčného zimného štadióna v okrese Banská Bystrica, vrátane jeho infraštruktúry. Minister obrany má zase čas do konca tohto roka, aby navrhol riešenie majetkového vysporiadania futbalového štadióna v Banskej Bystrici.

Minister kultúry bol poverený, aby do 31. decembra 2016 pokračoval v druhej etape rekonštrukcie budovy štátnej opery v Banskej Bystrici v závislosti od stavu disponibilných finančných prostriedkov kapitoly. Vláda mu tiež uložila, aby do konca tohto roka pripravil projekt modernizácie expozície Pamätníka SNP v Banskej Bystrici a vybudovania podzemnej expozície ťažkých zbraní v závislosti od stavu disponibilných finančných prostriedkov kapitoly.

Bystričanov, ktorých trápili záplavy isto poteší aj fakt, že minister životného prostredia má vládou uložené, aby do 31. júna 2016 vytvoril podmienky pre pripravenosť akcie investičnej výstavby preventívneho protipovodňového opatrenia „Banská Bystrica, ochrana intravilánu pred povodňami“ v riešení úpravy koryta a odtokových pomerov prechodu návrhovej povodne v koryte Hrona pre uplatnenie v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia“.

Čítajte tiež:

V Bystrici bola na pretrase aj autobuska: Vláda hovorila o prenájme pozemkov pod dočasnou stanicou

Rozhodnutia z rokovania vlády už prenikli von: Do nášho regiónu potečú milióny eur

Tvrdé slová Fica počas návštevy v kraji: Z tohto sa Kotleba tešiť nebude!

VIDEO: Vláda už dorazila pod Urpín. Takto sa Fico vítal s primátorom a Bystričanmi

Fico a spol. pod Urpínom: Takéto body týkajúce sa Bystrice ide vláda riešiť

Rokovanie vlády v Bystrici: Ministri si pochutia na špecialitách, zistili sme obedné menu!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM