Jakub Forgács Rôzne

Miesta, ktoré vašim očiam budú určite známe: V Bystrici nakrútili psychofilm a toto je jeho zvláštny superhrdina!

Partia mladých Bystričanov sa spojila a výsledok? Ten stojí za to a zaručene pobaví. Spoločnými silami nakrútili psychofilm so superhrdinom, akého by ste nečakali. Alebo je to vlastne všetko inak, ako sa na prvý pohľad zdá? :)

Ilustračný obrázok k článku Miesta, ktoré vašim očiam budú určite známe: V Bystrici nakrútili psychofilm a toto je jeho zvláštny superhrdina!
Zdroj: Dnes24.sk

V Banskej Bystrici sa zrodil vskutku netradičný film. Takmer 18 minút dlhý príbeh Grizlyman majú na svedomí mladí študenti z banskobystrických základných a stredných škôl. Zaujímavosťou je, že je celý natočený v angličtine a chalani si preto dali prácu aj s jeho otitulkovaním.

Dej filmu sa točí okolo hlavných protagonistov Grizlymana a Beavera (pozn. red., z angličtiny: bobor), ktorí spolu súperia. Popretkávaný je vtipnými situáciami a hlavne nečakaným rozuzlením, ktoré tomuto dielu dáva zaslúženú nálepku „psychofilm“.

Vznikal dva roky

„Prvotná myšlienka, natočiť film Grizlyman, vznikla už pred dvoma rokmi,“ ozrejmil Bystričan Miroslav „Max“ Gábor (15), ktorý mal na starosti strih a kameru. Natáčaniu sa s ďalšími kamarátmi venuje už dlhšie, ale takéto väčšie video nakrúcali prvýkrát. Výroba scenára spolu so samotným natáčaním trvala necelé dva roky.

„Keďže hlavnému hercovi Matúšovi Majlingovi (14) – Grizlymanovi sa dalo natáčať málokedy, medzi nakrúcaniami boli veľké prestávky,“ vysvetlil Max. Vo filme si s Matúšom zahrali aj Viktor Engler (13) – Beaver a Martin Bako (17) – Majster. Na samotnom filme sa okrem hercov podieľali traja ľudia, čo sa týka scenáru, réžie, strihu, kamery a podobne," ozrejmil Max.

Nechápavé pohľady okoloidúcich

Ako ďalej spomenul, filmovalo sa najmä v Sásovej a na Mičinej, pričom na natáčanie použili zrkadlovky Canon a GoPro. „Nechápavé pohľady okoloidúcich boli veľmi časté. Vznikali kvôli nim aj nejaké problémy zo strany hercov, ktorí sa občas hanbili,“ priznal Max.

Od Maxa sme sa dozvedeli, že vo filmovaní plánujú s kamošmi pokračovať. „Samozrejme, že sa chystáme natáčať aj iné veci, ale je dosť pravdepodobné, že budeme pokračovať aj s Grizlymanom,“ naznačil na záver.

Pozrite si filmové dielo mladých Bystričanov v našej videogalérii!

Nevšedný superhrdina vo filme mladých Bystričanov
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM