Jakub Forgács Rôzne Správy

Michal pomáhal druhým a teraz sám potrebuje pomoc: Krásne gesto Bystričanov

Ešte nedávno aktívne športoval, no už niekoľko mesiacov je v bdelej kóme. Bystričania sa spoločne rozhodli pomôcť Michalovi - behom.

Ilustračný obrázok k článku Michal pomáhal druhým a teraz sám potrebuje pomoc: Krásne gesto Bystričanov
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Michal, majiteľ obchodu s výživovými doplnkami, športovec srdcom aj duchom, manžel a otec dvoch detí, pred rokom pomohol (prispel) iontovými nápojmi a proteínmi pre bežcov na charitatívny beh. „Ale Michal už pol roka nikomu pomôcť nevie, bojuje o svoj život. Teraz my chceme pomôcť (prispieť) Michalovi a jeho rodine,“ píšu organizátori podujatia Beh pre Michala vo facebookovej udalosti.

„Pohybom (chôdzou, behom) k zdraviu a spokojnosti… poďme sa prejsť, zabehnúť pre náš dobrý pocit, s ktorým sa podelíme s Michalom. Urobíme dobrý skutok nielen pre seba a veríme, že zázraky sa dejú,“ dodávajú s tým, že príspevok budú ľudia odovzdávať priamo Michalovej manželke a použitý bude na jeho liečbu.

Beh pre Michala sa uskutoční v sobotu 22. februára o 11:00 Pod Pamätníkom SNP. Prísť však treba už o 10:30 ku schodom pri Hoteli Lux. Bežať sa budú 2 kilometre a 222 metrov. Príspevok je dobrovoľný (min. 10 eur).

„Verím, že v sobotu, 22. februára sa o 11:00 zíde v Parku pod Pamätníkom SNP čo najviac dobrých ľudí. Príďte pomôcť chôdzou alebo behom aj vy rodine Michala, ktorý tiež vždy rád a nezištne pomáhal. Žiaľ, dnes leží v bdelej kóme a zvádza najťažší boj svojho života,“ napísal na svojom oficiálnom facebookovom profile primátor Ján Nosko.

"Rodine Michala v sobotu odovzdám výťažok z Charitatívneho plesu mesta, na ktorom sa podarilo vyzbierať sumu 3770 eur dodal Nosko.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM