Jakub Forgács Správy

V Bystrici sa plesalo pre dobrú vec: Tisíce eur na pomoc rodine Michala v bdelej kóme

Na plese mesta vystúpili IMT Smile aj Kandráčovci. Okrem pestrého programu však návštevníci mali možnosť aj podporiť šľachetnú myšlienku podujatia.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici sa plesalo pre dobrú vec: Tisíce eur na pomoc rodine Michala v bdelej kóme
1
Galéria
Zdroj: TASR

V piatok otvoril plesovú sezónu 2020 pod Urpínom Charitatívny ples mesta Banská Bystrica. „Kapacita sály v Hoteli Lux bola zaplnená (320 miest),“ uviedla pre spravodajský portál Bystrica 24 hovorkyňa primátora Dominika Mojžišová.

Večerom sprevádzali Lucia Barmošová a Štefan Skrúcaný. Nechýbal ani bohatý program s hudobníkmi ako IMT Smile, Kandráčovci, Ilona Csáková, Noga a Skúcaný a ďalšími.

„Ďakujem všetkým zúčastneným, personálu aj organizačnému tímu. Ani tento rok nechýbala výborná zábava a atmosféra bola príjemná,“ napísal na svojom oficiálnom facebookovom profile primátor Ján Nosko.

„Vyzbieraných bolo 3 770 eur. Výťažok z tohtoročného charitatívneho plesu mesta Banská Bystrica bude venovaný na pomoc rodine Francistyovej, ktorá sa zo dňa na deň ocitla v neľahkej situácii, keď sa manžel a otec v jednej osobe – Michal, dostal do bdelej kómy,“ pokračovala Mojžišová.

„Finančné prostriedky budú využité na nákup liekov, zdravotných pomôcok či na náklady spojené s umiestnením do zdravotného zariadenia, a nakoľko rodine vypadol jeden príjem, tak aj na čiastočné pokrytie výchovno-vzdelávacieho procesu dvoch malých dcérok,“ dodala hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Primátor Ján Nosko s manželkou na plese v Bystrici
1
Galéria
Zdroj: Facebook Jána Noska
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM