Jakub Forgács Krimi

Mestskí policajti sa počas povodňovej situácie v Bystrici nenudili: Asistovali aj kačke, FOTO

V dôsledku intenzívnych dažďov v Banskej Bystrici mali viac roboty aj mestskí policajti. Kde všade pomáhali?

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti sa počas povodňovej situácie v Bystrici nenudili: Asistovali aj kačke, FOTO
16
Galéria
Zdroj: Mestská polícia BB

V súvislosti s vyhlásením III. stupňa povodňovej aktivity, ktorému predchádzali extrémne dažde na území Banskej Bystrice a následným vybrežovaním vodných tokov, príslušníci mestskej polície monitorovali počas noci zo 17. na 18. mája 2021 vodné toky a lokality v častiach mesta, kde intenzívne dažde spôsobovali problémy, poskytovali súčinnosť HaZZ a spolu s členmi Povodňovej komisie mesta Banská Bystrica zisťovali v teréne vzniknuté škody. Mestská polícia o tom informuje na svojej facebookovej stránke.

„V neskorých nočných hodinách, na základe telefonického oznamu od obyvateľky mestskej časti Uľanka, pomáhala hliadka mestskej polície pri záchrane majetku odčerpávaním vody z pivničných priestorov rodinného domu až do príchodu Hasičského a záchranného zboru,“ pokračovali mestskí policajti.

„Asistovali aj kačacej mamke, ktorá sprvu chcela v centre mesta previesť svoje mláďatá cez cestnú komunikáciu I/66, pri jej presune do bezpečia,“ uviedli na stránke.

Ďalšie aktuálne správy

Ako ďalej mestskí policajti píšu na stránke, v monitoringu vodných tokov a pri zabezpečovaní aktívnej činnosti v záujme eliminácie možných škôd pokračovala mestská polícia až do poklesu vodných tokov.

Zábery z činnosti mestských policajtov v dôsledku intenzívnych dažďov nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Banskej Bystrice

FOTO: V dôsledku intenzívnych dažďov v Bystrici zasahovali aj mestskí policajti
16
Galéria
Zdroj: Mestská polícia BB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM