Jakub Forgács Samospráva

Mesto rieši spor bystrických základiek: Na stretnutí viceprimátora s riaditeľmi sa hľadali kompromisy

Problémy súkromnej a mestskej základnej školy sa ťahajú už roky. Trápia ich nezhody pre užívanie spoločných priestorov. Do sporu preto vstúpil mediátor - mesto.

Ilustračný obrázok k článku Mesto rieši spor bystrických základiek: Na stretnutí viceprimátora s riaditeľmi sa hľadali kompromisy
Zdroj: Dnes24.sk

Spory súkromnej základnej školy u Filipa a školy Jána Bakossa, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, sa v pozícii mediátora snaží vyriešiť vedenie mesta Banská Bystrica. V utorok sa stretol zástupca primátora s riaditeľmi škôl, aby uzavreli ich dlhoročné nezhody, ktoré vznikli v procese užívania spoločných priestorov.

Zo stretnutia vyplynuli závery technicko-prevádzkového charakteru, ktoré dlhé roky trápili obe školy. „Spísali sme niekoľko problematických bodov, ktoré riešili na dennej báze, ale nedarila sa nájsť zhoda. V súčasnosti spracúvame závery a kompromisné návrhy riešení, ktoré by boli prijateľné pre obe strany,“ hovorí zástupca primátora mesta Banská Bystrica Martin Turčan.

V záujme vedenia mesta je, aby sa všetky strany cítili komfortne a v plnej miere sa venovali výučbe žiakov. „Súkromnej škole tak zabezpečíme plnohodnotné využívanie školských priestorov, ktoré má v nájme, a základnej škole v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta kvalitné a plynulé fungovanie,“ dodáva Turčan.

V stredu sa zástupca primátora Martin Turčan a poslanci Mestského zastupiteľstva stretli aj s vedením Základnej školy Spojová. Podľa predloženého zoznamu problémových oblastí školy bude vedenie mesta postupne hľadať riešenia, najmä v otázkach týkajúcich sa technického stavu budovy.

Čítajte tiež:

Bystrickí poslanci s primátorom opäť zasadnú: Rokovať sa bude o rozpočte aj územnom pláne mesta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM