Jakub Forgács Iné športy

Mesto pod Urpínom bude dýchať olympijskou atmosférou. Nosko splní sľub po prehratej stávke s Rašim!

Olympiáda v Riu je síce ešte ďaleko, no pod Urpínom to tak vyzerať rozhodne nebude. Najbližšie týždne čaká mladých Bystričanov hneď niekoľko športových akcií. Sily si zmerajú v trojboji aj florbale. A primátor nebude chýbať tiež. Ako sa rozhodol popasovať s restami z minulého roku?

Ilustračný obrázok k článku Mesto pod Urpínom bude dýchať olympijskou atmosférou. Nosko splní sľub po prehratej stávke s Rašim!
Zdroj: TASR

Aj tento rok si deti z banskobystrických materských a základných škôl zmerajú svoje sily počas tradičných olympijských festivalov. Práve v deň sviatku všetkých detí si malí olympionici otestujú na Štadióne SNP rýchlosť a vytrvalosť v rámci Športovej olympiády detí materských škôl, ktorá je výnimočná svojou viac ako 20-ročnou tradíciou. Škôlkári zároveň privítajú zahraničných hostí, ktorí mieria do Banskej Bystrice, aby rozhodli o tom, či sa v roku 2017 staneme Európskym mestom športu.

Sásovský trojboj

Štafetu olympijských festivalov odštartoval Sásovský trojboj na Základnej škole Ďumbierska. Žiaci prvého stupňa súťažili v atletických disciplínach – beh na 50 m a skok do diaľky, ale aj vo vybíjanej a minifutbale. Hostitelia športového podujatia získali prvenstvo nielen po sčítaní bodov jednotlivcov, ale aj vo vybíjanej.

„Už 25. mája 2016 sa športový areál ZŠ Golianova stane dejiskom obľúbeného športového dňa pre žiakov druhého stupňa. Do Banskej Bystrice zavítajú aj športovci z nášho partnerského, maďarského mesta Dabas. Sily si zmerajú dievčatá a chlapci v súťažných disciplínach: beh na 60 m, beh na 800 m, štafetový beh 4 × 250 m a v skoku do diaľky. Basketbal, vybíjaná, futbal a florbal ponúknu možnosť preveriť tímovú spoluprácu jednotlivých kolektívov,“ hovorí Dana Cibuľková z Oddelenia športu MsÚ v Banskej Bystrici.

Nosko splní sľub

O deň neskôr, 26. mája privíta ZŠ Golianova žiakov z košickej Základnej školy Považská. Ôsmaci si medzi sebou zmerajú sily v hokejbalovom zápase. "Primátor mesta Ján Nosko zároveň po roku splní svoj sľub, ktorý vyplynul z minuloročnej stávky s primátorom Košíc, Richardom Rašim. Po tom, čo banskobystrickí barani vlani prehrali s košickými hokejistami v boji o majstrovský titul, prispeje primátor na rozvoj športu víťaznému mestu a zároveň bude dozorujúcim lekárom pri športovom zápase nastupujúcej generácie, uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešová. Najmladší 1. júna počas Športovej olympiády detí materských škôl zabojujú o pohár primátora.

„Som veľmi rád, že sa týmto jedinečným podujatím, ktoré už 21 rokov zapája malých športovcov do pohybových aktivít, budeme môcť pochváliť aj našim zahraničným hosťom. V Banskej Bystrici práve v tomto období privítame hodnotiacu komisiu z ACES Europe, ktorá rozhodne o tom, či sme boli v boji o prestížny titul Európske mesto športu 2017 úspešní,“ hovorí primátor Ján Nosko.

Olympijské festivaly detí ukončí 9. júna 2016 deň plný športu a súťaženia, za účasti žiakov prvého stupňa základných škôl, v športovom areáli ZŠ Golianova. Ducha olympiády si pripomenieme aj Slovenskou olympijskou štafetou Rio 2016, ktorá sa uskutoční 16. júna v parku pod Pamätníkom SNP. Hlavným cieľom olympijských festivalov je prehĺbenie olympijskej myšlienky a prebudenie záujmu o šport u najmladších Banskobystričanoch.

Čítajte tiež:

Najočakávanejšie podujatie pre deti sa blíži. Hurá MDD prinesie aj letecké prekvapenie!

FOTO: Na bystrickej škole vzniká jedinečná mozaika vesmíru. Ruku k dielu priložili žiaci aj riaditeľka!

FOTO: Olympijské festivaly detí mesta Banská Bystrica
4
Galéria
Zdroj: Mesto Banská Bystrica
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM