Jakub Forgács Správy

Mesto plánuje veľkú revitalizáciu vnútrobloku na Fončorde. Kedy predstaví projekt?

V lokalite medzi Tulskou ulicou, Moskovskou ulicou a Kyjevským námestím by mohla vzniknúť na ploche približne 14 000 metrov štvorcových atraktívna voľnočasová zóna pre rôzne vekové kategórie.

Ilustračný obrázok k článku Mesto plánuje veľkú revitalizáciu vnútrobloku na Fončorde. Kedy predstaví projekt?
4
Galéria

Po verejnej prezentácii revitalizácie vnútrobloku v Sásovej, pozýva vedenie mesta na predstavenie podobného projektu na Fončorde. „V lokalite medzi Tulskou ulicou, Moskovskou ulicou a Kyjevským námestím by mohla vzniknúť na ploche približne 14 000 metrov štvorcových atraktívna voľnočasová zóna pre rôzne vekové kategórie. Všetci obyvatelia sú vítaní 9. augusta 2018 o 18:00 hod. v jedálni Základnej školy Moskovská,“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

„Riešené územie je vymedzené obytnými blokmi Tulská 1 – 11 a Tulská 13 – 35. Keďže ide o rozsiahly vnútroblok, kde je v súčasnosti umiestnených niekoľko detských herných prvkov a nevyhovujúce asfaltové plochy napríklad na basketbal, revitalizáciu mesto plánuje financovať z eurofondov,“ pokračovala hovorkyňa.

„Športoviská sú zastaralé, v celom priestore nie je veľa možností skryť sa do chládku a chýba potrebný mobiliár. Našou snahou je vybudovať športoviská pre deti každého veku, ale aj komunitné záhrady, ktoré sú v zahraničí obľúbeným miestom stretávania sa susedov. V projekte sa zameriavame aj na rekonštrukciu havarijných chodníkov, pridávame prvky tienenia s výsadbou vysokej zelene. Verím, že aj v tejto žiadosti o eurofondy budeme úspešní a priestor sa nám podarí pre obyvateľov Fončordy zrevitalizovať,“ hovorí primátor Ján Nosko.

Predpokladaný termín predkladania žiadosti o NFP vo výške 800 000 eur v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu je október 2018. „Verím, že napriek dovolenkovému obdobiu príde vyjadriť svoj názor čo najviac Fončorďanov. Všetkých pozývam,“ dopĺňa Nosko.

V OBRAZOCH: Verejná prezentácia revitalizácie vnútrobloku Tulská – Moskovská
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM