Komunálne voľby

Máme nového kandidáta na župana BBSK. Modranský: Môj program sa zakladá na realite

Zoznam kandidátov o kreslo šéfa Banskobystrického samosprávneho kraja sa rozrástol o ďalšie meno. Zabojovať o tento post chce aj banskobystrický poslanec Marek Modranský.

Ilustračný obrázok k článku Máme nového kandidáta na župana BBSK. Modranský: Môj program sa zakladá na realite
9
Galéria
Zdroj: Marek Modranský

V piatok sme spoznali meno nového uchádzača o kreslo župana Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK). Pred novinárov sa postavil poslanec Mestského zastupiteľstva Banská Bystrica Marek Modranský, aby ohlásil svoju kandidatúru.

Stabilita a rozvoj

„Stojím tu dnes pred vami ako rodák z tohto kraja. Som Banskobystričan. V bežnom živote ma môžete stretnúť ako aktívneho poslanca krajského mesta alebo rešpektovaného odborníka na oblasť verejnej dopravy, ktorá je jednou z kľúčových úloh každej samosprávy,“ uviedol Modranský.

„Chcem, aby náš kraj napredoval, aby tu ľudia boli spokojní, a žili bez potreby zvažovania lákavých pracovných ponúk či dokonca presťahovania sa mimo nášho kraja,“ pokračoval so slovami, že región má byť pevnou podstavou pre všetkých, slabších aj silných a ľudí v každom veku. Pre každého musí kraj poskytnúť potrebné prostredie pre výchovu, prácu, oddych, ale aj zdravotnú starostlivosť.

Stabilita a rozvoj v kraji sú podľa Modranského prvým signálom, ktorý má samospráva vysielať svojim občanom. „Predstavitelia kraja sa už viac nesmú správať ako hazardéri. Je potrebné, aby investori a noví aj existujúci zamestnávatelia vyvážili skutočné potreby ľudí, rodín a domácností. V obciach cítim chuť zapojiť sa do väčších projektov, aby aj tá ich prekvitala a dobehla so svojím skromným rozpočtom investičný dlh, ktorý tu stále spoločne nesieme,“ spomenul s tým, že kraj je na to ako stvorený.

„Mojimi základnými hodnotami v práci sú čestnosť, odbornosť, pracovitosť a správne rozhodnutia,“ vymenoval Modranský.

Smelé plány

„Svoju kandidatúru myslím úplne vážne so všetkou zodpovednosťou voči obyvateľom nášho kraja. V týchto komunálnych voľbách vidím potrebu a príležitosť odprezentovať ľuďom žijúcim v našom kraji môj vlastný plán pre zlepšenie. Postupne budem tento plán zrozumiteľne predstavovať, aby sme všetci vedeli, na čo je vlastne župa a akú úlohu má pre náš každodenný život,“ uviedol Modranský, ktorý je podľa vlastných slov presvedčený, že svoj potenciál nateraz nevyužíva stále naplno.

„Posledné dve volebné obdobia v našom kraji boli symbolom neúspechu v mnohých oblastiach,“ poznamenal.

„Buď to bola izolácia kraja kvôli politickej príslušnosti, alebo kraj trpel pre neodbornosť a rodinkárstvo, alebo súdne spory, ktoré sa súčasní zástupcovia župy snažili prekryť len prehnaným marketingom, avšak bez citeľných pozitívnych výsledkov pre ľudí,“ pokračoval ďalej Modranský.

Ako nezávislý kandidát chce byť pre všetkých garanciou otvoreného prístupu a profesionality s ohľadom na svoju doterajšiu prax. „Môj program sa zakladá na realite, na skutočných dátach, správnom odhade do budúcna, a rozpočtových možnostiach kraja, a preto ho dokážem zrealizovať. Ľudia musia okamžite pocítiť, že sa mení kraj k lepšiemu. Som pripravený byť garant tohto procesu zlepšenia,“ povedal.

„Aj ako bežného obyvateľa kraja ma veľmi mrzí, že súčasné vedenie kraja nedokázalo splniť ani len svoj vlastný program, ktorý ľuďom sľubovali pred piati rokmi. Mám preto obavy, že tento pokus idú zopakovať, a preto sa zaväzujem predložiť svoj vlastný splniteľný plán,“ dodal Modranský so slovami, že je dokonca pripravený v oblasti verejnej dopravy splniť ich pôvodný program do jedného roka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

Kandidát na župana BBSK Marek Modranský
9
Galéria
Zdroj: Marek Modranský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM