Jakub Forgács Krimi

Skutočne na záchranára ÚTOČILA medvedica? Zásahový tím to vidí inak

Slovensko obletela správa o útoku medvedice na záchranára na Donovaloch. Ako však došlo k jeho zraneniam?

Ilustračný obrázok k článku Skutočne na záchranára ÚTOČILA medvedica? Zásahový tím to vidí inak
1
Galéria
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Na záchranára Horskej záchrannej služby (HZS) z oblastného strediska Veľká Fatra, ktorý sa počas služby vracal po turistickom chodníku z Novej hole na Donovaloch, podľa slov HZS zaútočil v stredu v poobedňajších hodinách medveď. Pomohlo mu to, že sa vyškriabal na strom, odkiaľ si zavolal pomoc.

Útok či incident?

„Počas útoku utrpel tržnú ranu na hlave a transportovali ho do nemocnice v Banskej Bystrici na nevyhnutné ošetrenie,“ uviedla HZS. Zranila ho však medvedica a dá sa to považovať za útok?

Zásahový tím pre medveďa hnedého podľa portálu Aktuality.sk stret záchranára s medvedicou nepovažuje za útok, ale incident. „Šéf zásahového tímu Michal Haring to konštatuje po tom, ako získal informácie o incidente priamo od zraneného záchranára,“ píše portál.

„Medvedica sa muža snažila odohnať od mladých, no ku samotnému kontaktu nedošlo. Tržné poranenia hlavy si spôsobil sám pri páde na tvár,“ uviedli štátni ochranári pre Aktuality.sk s tým, že išlo o prirodzené prostredie medveďa hnedého. „To, že ku kontaktu s medvedicou nedošlo a zranenie si spôsobil sám, nám potvrdilo aj operačné centrum Horskej záchrannej služby Veľká Fatra – Donovaly,“ dodáva portál.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zranený záchranár po úteku pred medvedicou
1
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM