Správy

Máme FINANČNÉ prostriedky, s ktorými sme NEPOČÍTALI, hovorí Lunter: Komu dajú státisíce EUR?

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) vyčlenil na podporu kultúrnych podujatí v mestách a obciach kraja pre tento rok sumu 700-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Máme FINANČNÉ prostriedky, s ktorými sme NEPOČÍTALI, hovorí Lunter: Komu dajú státisíce EUR?
Foto: Marek Mačica / Zdroj: BBSK

Finančné prostriedky sú alokované na jednotlivé okresy a budú o nich rozhodovať poslanci Zastupiteľstva BBSK z týchto okresov. Informoval o tom vo štvrtok v Banskej Bystrici predseda BBSK Ondrej Lunter.

Návrat financií do regiónov

„Napriek tomu, v akej situácii sa ocitli samosprávy po nájazdoch predchádzajúcich vlád na ich rozpočty, napriek inflácii a vysokým cenám energií sme sa rozhodli, že vyčleníme sumu 700-tisíc eur na podporu kultúrnych podujatí. Môžu o ne žiadať mestá, obce, cirkvi i občianske združenia,“ konštatoval Lunter s tým, že žiadosti už majú na úrade a spustili procesy na to, aby mohli peniaze prerozdeliť.

Ako šéf kraja zdôraznil, vďaka podpore ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie sa podarilo dosiahnuť vrátenie finančných prostriedkov, ktoré im vlani na základe „úplne absurdných argumentov“ zobrali za niektoré eurofondové projekty.

„Máme tak finančné prostriedky v rozpočte, s ktorými sme nepočítali. Bavíme sa o sume 700-tisíc eur, ktoré teraz chceme vrátiť do regiónov, aby tam mohli organizovať kultúrne podujatia. Kultúra ľudí spája a naša spoločnosť to potrebuje,“ dodal Lunter.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM