Jakub Forgács Krimi

Malí pacienti mali v Bystrici o zážitok postarané. Obdivovali obušky aj vysielačky, FOTO

Medzi choré deti v bystrickej škole pri nemocnici zavítali mestskí policajti. Deti sa dočkali aj ukážok výstroja, výzbroje a práce mužov zákona.

Ilustračný obrázok k článku Malí pacienti mali v Bystrici o zážitok postarané. Obdivovali obušky aj vysielačky, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Mestská polícia BB

Mestská polícia v Banskej Bystrici v rámci prevencie dlhodobo spolupracuje so Základnou školou pri zdravotníckom zariadení, ktorej zriaďovateľom je Okresný úrad Banská Bystrica.

„Referentka pre prevenciu mestskej polície už niekoľko rokov pravidelne dvakrát do roka navštevuje pacientov v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou vo veku od 4–18, ktorí sa liečia na pediatrickom, chirurgickom a onkologickom oddelení,“ píšu policajti na svojej facebookovej stránky..

Zámerom návštevy je podľa slov mužov zákona prezentácia práce príslušníkov mestskej polície, zoznámiť ich s činnosťou, ktorú vykonávajú mestskí policajti, či poukázať na rozdiely medzi mestskou a štátnou políciou. Súčasťou prezentácie sú aj ukážky výstroja a výzbroje a ukážky práce mestských policajtov.

„Záver prezentácie pozostáva z odovzdania prezentov nielen pacientom, ktorí sa preventívnej aktivity zúčastnili, ale aj tým, ktorí sa jej nemohli zúčastniť a ostali pripútaní na lôžku,“ dodávajú muži zákona.

V tomto roku boli príslušníci mestskej polície na návšteve 29. apríla 2019 a 24. októbra 2019.

Zábery z návštevy chorých detí nájdete v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Mestskí policajti v Bystrici navštívili choré deti
5
Galéria
Zdroj: Mestská polícia BB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM