Rôzne

Magická noc na Horehroní: Astrovlak je tu opäť! Prvý zimný dopraví prázdninujúce deti do skanzenu

Počas jarných prázdnin školákov si návštevníci môžu užiť magickú silu nočnej oblohy a zažijú pozorovanie hviezd v nedotknutej prírode.

Ilustračný obrázok k článku Magická noc na Horehroní: Astrovlak je tu opäť! Prvý zimný dopraví prázdninujúce deti do skanzenu
10
Galéria
Zdroj: horehronie.net

Astrovlak, ktorý mal premiéru vlani počas letných prázdnin a medzi turistami zaznamenal veľký úspech, vyrazí do Lesníckeho skanzenu vo Vydrovskej doline v Čiernom Balogu po prvý raz na svoju zimnú jazdu.

Počas jarných prázdnin školákov každú stredu, 20. a 27. februára a 6. marca, si návštevníci môžu užiť magickú silu nočnej oblohy a zažijú pozorovanie hviezd v nedotknutej prírode. TASR o tom informovala Estera Potkány, destinačná koordinátorka pre Oblastnú organizáciu cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.

„Každú stredu počas jarných prázdnin bude na úzkokoľajke v Čiernom Balogu pripravený astrovlak. Deti spolu s rodičmi majú opäť možnosť nastúpiť do vláčika Čiernohronskej železničky (ČHŽ) a prežiť nezabudnuteľný zážitok. Čaká ich večerná jazda historickým vláčikom do skanzenu a pozorovanie nočnej oblohy astronomickými ďalekohľadmi s profesionálnym výkladom v priestoroch jednej z najstarších horárni na Slovensku. Postarajú sa o to odborníci z hvezdárne v Banskej Bystrici, ktorá je organizačnou súčasťou Krajskej hvezdárne a planetária M. Hella v Žiari nad Hronom,“ priblížila Potkány.

„Rodiny s deťmi cestovali v lete stovky kilometrov, aby mohli zažiť jedinečný výlet, preto sme sa rozhodli zorganizovať aj zimnú verziu. Nočná obloha a usporiadanie hviezd je počas zimy iné ako v lete, takže to bude opäť zážitok,“ dodala Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie.

Info o odchode astrovlaku nájdete TU.

Foto: archív

Výlet Astrovlakom na Horehroní
10
Galéria
Zdroj: horehronie.net
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM