Jakub Forgács Správy

Ľudia vyjdú do ulíc a na námestia po celom Slovensku: Veľké zhromaždenie aj v Bystrici

Zhromaždenia iniciatívy Za slušné Slovensko pokračujú. Jedno sa bude konať aj v našom meste. Pozrite kedy a kde!

Ilustračný obrázok k článku Ľudia vyjdú do ulíc a na námestia po celom Slovensku: Veľké zhromaždenie aj v Bystrici
25
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Od vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej prešlo už viac ako 18 mesiacov. Organizátori z iniciatívy Za slušné Slovensko a občianskej platformy Nie v našom meste pripravujú ďalšie zhromaždenie v Banskej Bystrici. Okrem nášho mesta sa bude konať napríklad aj v Bratislave, Košiciach či Žiline.

Podujatie „Za slušné Slovensko (Banská Bystrica): Nezabudneme. Pokračujeme.“ sa uskutoční v piatok 20. septembra o 18:00 na bystrickom Námestí SNP.

„Počas vyšetrovania dvojitej vraždy sa odhalilo mnoho ďalších hrozných vecí. Veríme, že vyšetrovanie bude čoskoro ukončené a páchatelia obžalovaní. Naša prvá požiadavka sa vďaka odvážnej a dôkladnej práci vyšetrovateľov a prokurátorov napĺňa,“ píšu organizátori vo facebookovej udalosti k podujatiu.

„Druhá požiadavka – nová a dôveryhodná vláda – získava na dôležitosti každou ďalšou odhalenou kauzou, ako aj prichádzajúcimi voľbami. Chceme vládu, ktorá je založená na demokratických princípoch a nemá prepojenia na organizovaný zločin,“ uvádzajú s tým, že chcú vládu, ktorá dokáže obnoviť dôveru ľudí v štátne inštitúcie.

„Príďme spoločne ukázať, že na odkaz Jána a Martiny nezabúdame. Poďme sa znovu spoločne po lete postaviť za slušné a spravodlivé Slovensko,“ dodávajú organizátori podujatia.

V priloženej fotogalérii nájdete zábery z posledného zhromaždenia Za slušné Slovensko v Banskej Bystrici!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Bystričania vyšli opäť do ulíc, protestovali za slušné Slovensko
25
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM