Kultúra

Láka vás to v júni do opery? Bystričania sa môžu tešiť na týchto 5 predstavení

Všetky predstavenia sa začínajú o 18:00 a vstup do priestorov opery je možný len s rúškom. Na čo všetko sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Láka vás to v júni do opery? Bystričania sa môžu tešiť na týchto 5 predstavení
5
Galéria
Zdroj: TASR

Umelci Štátnej opery (ŠO) v Banskej Bystrici sa ešte pred ukončením divadelnej sezóny, ktorú prekazila koronakríza, predsa len uvidia so svojimi divákmi. Do konca júna im ponúkajú päť predstavení – operetu Cigánsky barón (13. 6.), Slečna vdova (17. 6.), Čardášová princezná (20. 6.), operu La traviata (24. 6.) a operetu Hrnčiarsky bál (27. 6.).

Predstavenia sa začínajú o 18.00, vstup do priestorov opery je možný len s rúškom. Informovala o tom Katarína Uhríková, vedúca propagácie ŠO.

„Po poslednom predstavení divadelnú sezónu definitívne ukončíme, nová sa začne 10. augusta, keď budú pokračovať prípravy na premiéru. Pre návštevníkov sa divadlo opäť otvorí v septembri. Ani počas leta však neprerušíme komunikáciu s divákmi. Naďalej budeme v spojení prostredníctvom sociálnych sietí či webovej stránky opery. Nebudú chýbať dôležité informácie, rôzne zaujímavosti zo života divadla či banskobystrických umelcov. Dúfame, že sa situácia v súvislosti s novým koronavírusom nezhorší a všetci budeme môcť napĺňať naše hlavné poslanie, a to prinášať ľuďom kvalitné umenie,“ konštatovala Uhríková.

Diváci sa v októbri môžu tešiť na operu Turandot, na ktorej Štátna opera pracuje od júna.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Štátna opera v Banskej Bystrici
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM