Jakub Forgács Iné športy

Kuzminová cestovala za snehom: Trénovať na olympiádu bude na Novom Zélande

Slovenskú reprezentantku v biatlone Anastasiu Kuzminovú čaká trojtýždňové sústredenie na Novom Zélande. Aj to bude pre Anastasiu Kuzminovú súčasťou prípravy na olympijskú sezónu, ktorej vrcholom budú vo februári 2014 ZOH v ruskom Soči.

Ilustračný obrázok k článku Kuzminová cestovala za snehom: Trénovať na olympiádu bude na Novom Zélande
Zdroj: Webnoviny.sk

Dvadsaťosemročná rodáčka z ruského mesta Ťumeň na južnú pologuľu odletela s manželom a kondičným trénerom Danielom v pondelok. Návrat majú naplánovaný v druhej polovici augusta. Informoval o tom denník Šport.

„Na Nový Zéland cestujem s dobrou náladou a aj s nádejou, že všetko, čo sme odpracovali na kolieskových lyžiach vo Francúzsku, prenesieme a uplatníme na snehu, na bežkách. Najdôležitejšie je, aby sedela technika behu,“ citoval Šport najlepšiu športovkyňu SR v roku 2010 Kuzminovú.

„Tri-štyri dni budeme na kopci na lyžiach, po dve fázy, k tomu pridáme silový tréning a v hale streľbu nasucho. Potom to zmeníme a zatrénujem si v nižších polohách pri jazerách, okolo ktorých sú krásne chodníčky na behanie a bicyklovanie. Dá sa tam robiť všetko, čo v tejto fáze prípravy potrebujeme,“ dodala zlatá aj strieborná medailistka zo ZOH vo Vancouveri 2010.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM