Jakub Forgács Správy

Krvavý útok teroristov nenechal chladnými ani Bystričanov: Takto si uctíme obete streľby v Paríži!

Tragédia, ktorá otriasla celým svetom, nenechala chladnými ani Banskobystričanov. Aj v našom meste budete mať príležitosť, vzdať úctu obetiam krvavého útoku v reakcii satirického týždenníka, pri ktorom zahynulo až dvanásť ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Krvavý útok teroristov nenechal chladnými ani Bystričanov: Takto si uctíme obete streľby v Paríži!
Zdroj: Dnes24.sk

V piatok o 17:00 si Banskobystričania na Námestí SNP v Banskej Bystrici, pri Morovom stĺpe, uctia pár slovami, minútou ticha a zapálením sviečok obete stredajšieho teroristického útoku na redakciu satiristického týždenníka Charlie Hebdo v Paríži. Pri útoku prišlo o život dvanásť ľudí. Desiati boli členovia redakcie, ďalší dvaja policajti. Päť ľudí utrpelo vážne zranenia. Francúzsky prezident François Hollande vyhlásil v jeho krajine trojdňový štátny smútok.

„Nenávisť, zastrašovanie a násilie má rôzne podoby. Vraždenie v redakcii Charlie Hedbo je tragickou ukážkou, kam vedie cesta fanatizmu a extrémizmu. Aspoň symbolické zapálenie sviečky je jasným postojom, ktorý musia ľudia vyjadriť nielen v Paríži, ale aj v Banskej Bystrici. Nakoniec sily, pre ktoré sú sloboda a ľudské práva najhoršou nadávkou, nie sú ani nám vzdialené,“ uviedol Rado Sloboda z Občianskej platformy Nie v našom meste.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM