Jaroslav Dodok Správy

Kráter na Námestí Slobody čaká progres. Majiteľ sľúbil, že so staveniskom pohne

Už niekoľko rokov sa Bystričania sťažujú na rozostavaný objekt, neďaleko od Mestského úradu. Oplotenie staveniska komplikuje vodičom rozhľad na križovatke, na problém však našli kompetentní riešenie. Majiteľ vyšiel vodičom aj mestu v ústrety a oznámil aj termín, kedy by stavbu chcel dokončiť.

Ilustračný obrázok k článku Kráter na Námestí Slobody čaká progres. Majiteľ sľúbil, že so staveniskom pohne
Zdroj: Dnes24.sk

Najprv veľké plány, potom veľké fiasko. Aj tak hodnotia Bystričania výstavbu parkovacieho domu na Námestí Slobody. Z odvážneho developerského projektu zostala len „diera“, všetko sa však môže v najbližšom období zmeniť. Prvý krok, ktorý má pomôcť sprehľadniť križovatku, o ktorej nástrahách sme vás informovali len pred nedávnom, je už na stole.

„Objekt staveniska pred mestským úradom sa oplocuje novým oplotením, ktoré je priehľadné. Na základe žiadosti mesta Banská Bystrica ako aj Dopravného inšpektorátu sme vyšli v ústrety ich žiadosti a celé oplotenie bude priehľadné, aby boli zabezpečené nerušené výhľady do križovatky na ulici ČSA ,“ prezradil v jednej z bystrických facebookových skupín Peter Valach, konateľ VAV invest s.r.o.

V súčasnosti je je podľa jeho slov majiteľ pozemku, spoločnosť VAV invest s.r.o., v konkurze. Nie je jasné, kedy sa vysporiada v rámci konkurzu vlastnícky vzťah k pozemkom pred Mestským úradom, na ktorých je vydané právoplatné stavebné povolenie na výstavbu polyfunkčného domu VAVPARKING," uviedol so slovami, že aby sa mohla začať výstavba, využili zariadenie staveniska na iných stavbách a pristupili k odvozu unimobuniek.

Kedy sa začne stavať, zatiaľ nie je jasné. „Snahou spoločnosti VAVPARKING s.r.o. , ktorá je vlastníkom stavebných povolení ako aj rozinvestovaných investícií na uvedenom pozemku, je dokončiť výstavbu do 31. decembra 2017, dokedy je predlžený termín zo strany stavebného úradu mesta Banská Bystrica,“ dodal Valach.

Čo si o tomto termíne myslíte vy?

Čítajte tiež:

SERIÁL: Najbizarnejšie križovatky v Bystrici. Aké riziká vás čakajú na Námestí Slobody?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM