Jakub Forgács Správy

Krásne gesto pre malých pacientov v bystrickej nemocnici. Pobyt im kráti nový dar

Na infektológii Rooseveltovej nemocnice hospitalizujú ročne stovky detí. Ťažké chvíle im teraz spríjemní nové DVD prijímače.

Ilustračný obrázok k článku Krásne gesto pre malých pacientov v bystrickej nemocnici. Pobyt im kráti nový dar
10
Galéria
Zdroj: TASR

Tri nové televízne prijímače a DVD už v týchto dňoch spríjemňujú pobyt detským pacientom na Oddelení infektológie Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici. Sú tam hospitalizované deti s rôznymi infekčnými ochoreniami, ročne ich je viac ako 500. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

Vzhľadom na povahu ochorení liečebný proces prebieha v izolácii na izbách. Za školopovinnými deťmi prichádza nemocničný pedagóg a dobieha s nimi školské učivo.

„Malí pacienti si u nás musia poležať aj niekoľko dní. Možnosť sledovať rozprávky im spríjemní ťažké chvíle trávené v nemocnici a edukačné DVD zasa vyučovací proces. V mene našich najmenších pacientov za dar ďakujeme,“ uviedla Diana Vološinová, primárka oddelenia infektológie.

„Nákupom televízorov na izby detských pacientov sme chceli pomôcť odstrániť pocit osamelosti a syndróm bieleho plášťa, zvýšiť záujem o vzdelávanie cudzích jazykov a pomocou videí prepojiť liečenie s vyučovaním,“ priblížili zástupcovia Nadácie Volkswagen Slovakia, ktorá elektroniku a 20 kusov edukačných a rozprávkových DVD v hodnote tisíc eur darovala.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH:  Za deťmi v nemocničnej ZŠ v Bystrici chodia učiteľky k lôžkam
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM