Jakub Forgács Správy

Krásne, čo sa podarilo v ťažkých časoch: Bábätká v bystrickej nemocnici dostali dar, FOTO

Spojením troch spoločností vznikla sponzorská spolupráca, kedy pomôže nadácia z poskytnutých darov vybaviť viaceré slovenské nemocnice. Ušlo sa aj Rooseveltke.

Ilustračný obrázok k článku Krásne, čo sa podarilo v ťažkých časoch: Bábätká v bystrickej nemocnici dostali dar, FOTO
4
Galéria

Drobunké nôžky bábätiek zohreje 70 párov darovaných ponožtičiek zo 100 % bavlny a 100 balení plienok vystačí pre celé oddelenie niekoľko týždňov. Informovala o tom Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica na svojej facebookovej stránke.

„Tento milý dar v celkovej hodnote 1160 eur získala II. Neonatologická klinka SZU vďaka Nadácii Križovatka a jej partnerom,“ uviedla nemocnica.

Ako sa ďalej píše na stránke, spojením troch spoločností vznikla sponzorská spolupráca, kedy pomôže nadácia z poskytnutých darov vybaviť viaceré slovenské nemocnice ponožkami pre novorodencov a plienkami

„Ponožky ňnajmenšej veľkosti doplnili zásoby oblečenia, do ktorého počas pobytu v nemocnici bábätká obliekame. Plienky pomôžu čerstvým maminkám najmä v aktuálnom období, keď sú obmedzené návštevy a môže sa stať že sa im ich donesené zásoby minú,“ uviedla nemocnica.

Nemocnica spolupracuje s touto neziskovou nadáciou už dlhé roky a vďaka jej snahe vybavili celé oddelenie monitormi dychu, ktoré sú účinným strážcom spánku novorodnecov a prevenciou Syndrómu náhleho úmrtia dojčiat (SIDS).

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Ponožky a plienky pre najmenších
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM