Jakub Forgács Správy

Krásne, čo robia pre postihnuté deti. Desiatky PONSáčikov okúsili týždne plné zážitkov

Mladí PONSáčikovia majú o program postarané aj tento rok. Vďaka dobrovoľníkom prežívajú nezabudnuteľné okamihy. Pozrite aké!

Ilustračný obrázok k článku Krásne, čo robia pre postihnuté deti. Desiatky PONSáčikov okúsili týždne plné zážitkov
4
Galéria

Pre desiatky detí pripravilo Občianske združenie PONS štyri týždne plné zážitkov. Posledný turnus denného letného integračného tábora pre postihnuté deti sa začína v pondelok, 14. augusta. Sedemnásti PONSáčikovia so sedemnástimi dobrovoľníkmi sa už dnes môžu tešiť na pestrý program a nezabudnuteľné okamihy.

„Asistenti sú dobrovoľníci, mladí ľudia, stredoškoláci, ale aj vysokoškoláci. Veľmi si vážim, že si vyberú náš tábor a s láskou sa venujú ťažko zdravotne postihnutým deťom v čase, keď ich kamaráti relaxujú na kúpaliskách. Sú vynikajúcimi pomocníkmi, no najmä kamarátmi. Pomoc mladých chlapcov a dievčat je nevyhnutná a vďaka nim v PONS-e nepoznáme prekážky. Zdoláme aj lanovky, železničky, adrenalínové športy, kreatívne dielničky, plávanie, tobogany,“ hovorí Mária Lauková, vedúca štvrtého turnusu.

V rámci tretieho turnusu, ktorý sa pomaly končí, navštívili PONS-áci historickú školu na Španej Doline, zažili umelecko-pretekársky deň, športový deň i jazdu na koňoch.

„Máme tiež úžasných a trpezlivých šoférov, ktorí sú polovicou úspechu každého výletu. Mnoho štedrých ľudí nám pomáha finančne, a preto si môžeme dovoliť pripraviť pestrý program. Aj do budúceho roka sú vítaní medzi nami všetci, ktorí nám chcú pomôcť ako asistenti. Určite prežijú pár zaujímavých letných týždňov a nájdu si skvelých kamarátov,“ dopĺňa Lauková.

Ďalší turnus sa už budúci týždeň môže tešiť na výlet do dreveného artikulárneho kostola v Hronseku, rozprávku divadla Clipperton, ale aj na ukážky tancov Folklórneho súboru Urpín, jazdu na koňoch i v svadobnej limuzíne. V závere týždňa si PONS-áci vyskúšajú vodné dobrodružstvá vo Vyhniach, lukostreľbu a stretnú sa s jedným z ambasádorov Európskeho mesta športu Mariánom Kuřejom.

V OBRAZOCH: Mladí PONSáčikoviamajú o program postarané aj tento rok
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM