Jakub Forgács Kultúra

Krásna akcia vás dostane bližšie ku HVIEZDAM: ZDARMA pritom nebude iba vstup

Deň hviezd je určený nielen pre rodiny s deťmi, ale aj pre všetkých záujemcov o turistiku, zábavu a astronómiu. Čím všetkým láka?

Ilustračný obrázok k článku Krásna akcia vás dostane bližšie ku HVIEZDAM: ZDARMA pritom nebude iba vstup
Zdroj: TASR/AP

Mesto Banská Bystrica a Občianska rada Uhlisko pozývajú na 3. ročník turisticko-súťažného podujatia Deň hviezd. Konať sa bude v sobotu 14. októbra od 9.00 hod. (registrácia priebežne do 13.00 hod.) a vstup pre návštevníkov je voľný. Hvezdáreň v Banskej Bystrici o tom informuje na sociálnej sieti.

Podujatie odštartuje na Hviezdoslavovej ulici (koniec ulice pod mostíkmi, oproti bytovkám č. 68 – 72. Cieľom je Hvezdáreň na Vartovke.

Darček aj špekáčik

Deň hviezd je určený nielen pre rodiny s deťmi, ale aj pre všetkých záujemcov o turistiku, zábavu a astronómiu. Na registračnom stanovišti na Hviezdoslavovej ulici obdržíte hviezdy kupón a vyrazíte na vyznačenú súťažnú trasu na Vartovku, počas ktorej budete hľadať ďalšie hviezdne body.

Na hvezdárni získate za správne vyplnený kupón malý darček. Organizátori vás zavedú do útrob hvezdárne a zoznámia vás s ich hviezdnou prácou. Na Vartovke budú pripravené: stánok s nápojmi, ohnisko, ražne a hry pre deti i starších.

Prvých 300 účastníkov dostane pri príchode na Vartovku špekáčik zadarmo.

Trasa nie je náročná, vrátane hviezdnych bodov ju zdoláte za cca 60 minút. Podujatie sa uskutoční len za priaznivého počasia, pričom drobné mrholenie podľa slov organizátorov nevadí.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM