Jakub Forgács Rôzne Správy

Krása len na skok od mesta: Badínsky rybník je v týchto dňoch čarovný, FOTO

Autom, bicyklom či peši? Známe miesto, láka aj počas pandémie ľudí zo širokého okolia.

Ilustračný obrázok k článku Krása len na skok od mesta: Badínsky rybník je v týchto dňoch čarovný, FOTO
17
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Pobyt v prírode si posledné týždne užívajú mnohí vo veľkom. Môže za to príjemné jarné počasie aj obmedzenia kvôli pandémii koronavírusu, ktoré značne okresali možnosti na trávenie voľného času.

Ideálne na výlet

Našťastie, v okolí nášho mesta je množstvo zaujímavých miest, ktoré sa dajú navštíviť. Pokochať sa môžete výhľadmi zo Starej kopy či Pustého hradu, no zavítať môžete aj k prírodnému unikátu – Zolnianskemu laharu a ak máte viac času, spoznávať môžete aj krásy Driekyne.

Badínsky rybník je ďalšou z možností, kam sa v týchto dňoch môžete vybrať, či už sami alebo s rodinou. Aj počas našej návštevy sme tu tiež stretli rodinky či páriky, ktoré piknikovali, oddychovali pri rybníku alebo sa tu prechádzali.

Oáza pokoja

Voda sem priteká až z Kremnických vrchov, Badínskym potokom. Po obvode rýbníka možno nájsť lavičky aj piknikové miesta. Zazrieť sa tu dajú kačky a popri brehu aj lekná. Je to malá oáza pokoja len na skok od mesta.

Z Banskej Bystrice sa sem dostanete rýchlo autom, ale aj bicyklom. Stačí prejsť do Vlkanovej a odtiaľ cez železničný most a na križovatke odbočíte smerom na Zvolen, až uvidíte odbočku doľava k rybníku.

Zábery Badínskeho rybníka nájdete v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Krásy Badínskeho rybníka zachytené na fotkách
17
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM