Jakub Forgács Krimi

Krádež na bystrickom námestí. Zlodej si robil zálusk aj na trezor, zháňal posily

Neskutočné, čoho sú ľudia schopní! V centre Bystrice úradoval neznámy páchateľ. Pozrite, čo všetko ukoristil!

Ilustračný obrázok k článku Krádež na bystrickom námestí. Zlodej si robil zálusk aj na trezor, zháňal posily
4
Galéria
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže. „V nedeľu (11.12.) od polnoci do 10:30 na Námestí SNP v Banskej Bystrici sa páchateľ vlámal do kancelárií na 2. poschodí budovy, kde sídlia dve spoločnosti z Banskej Bystrice,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Ukradol peniaze, stravné lístky a pokúsil sa ukradnúť aj trezor s doposiaľ nezisteným obsahom. Poškodeným spoločnostiam krádežou a poškodením budovy spôsobil škodu odhadnutú na 1361 eur,“ pokračovala hovorkyňa.

„Podozrivým zo spáchania tohto skutku je muž vysoký približne 175 centimetrov, silnejšej postavy. Oblečenú mal tmavomodrú bundu, tmavosivé nohavice a obuté mal svetlo hnedé topánky,“ povedala Faltániová so slovami, že na hlave mal tmavú baretku so šiltom (pravdepodobne koženkovú) a neskôr aj tmavú pletenú čiapku.

„Tento muž v čase medzi 8:00 a 9:00, oslovoval na Námestí SNP okoloidúce osoby. Vydával sa za podnikateľa a žiadal ich o pomoc pri sťahovaní v uvedenej budove. Za pomoc núkal finančnú odmenu,“ dodala hovorkyňa, ktorá sa v mene polície obracia na občanov so žiadosťou o pomoc pri stotožnení páchateľa a objasnení tohto zločinu. V prípade jeho vypátrania a preukázania viny, môže byť potrestaný za tento skutok trestom odňatia slobody na tri až desať rokov.

Foto: ilustračné

Polícia
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM