Jakub Forgács Správy

Koronavírus: V bystrickej nemocnici je už len 1 pozitívny pacient

Dobrá správa z Rooseveltovej nemocnice. Ak by sa však počet chorých náhle zvýšil, nachystala aj ďalšie lôžka a prijala zásadné opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: V bystrickej nemocnici je už len 1 pozitívny pacient
10
Galéria
Zdroj: TASR

Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D.Roosevelta Banská Bystrica postupne prijíma zásadné opatrenia, ako znížiť riziko šírenia koronavírusu v nemocnici, zabezpečiť ochranu personálu a samozrejme, byť pripravený na prípadné zvýšenie počtu chorých na Covid 19. Informuje o tom nemocnica na svojej facebookovej stránke.

„Momentálne máme v nemocnici hospitalizovaného už len jedného pacienta s potvrdeným ochorením Covid 19,“ uvádza nemocnica.

Ako sa píše na stránke, Oddelenie infektológie zatiaľ plne zvláda pokryť potrebu starostlivosti o pacientov s ochorením spôsobeným koronavírusovou infekciou. „Ak by sa však situácia náhle zhoršila, sme pripravení aj na takýto vývoj, hoci pevne veríme, že k nemu nedôjde,“ píše nemocnica.

Informovala aj o ďalších opatreniach:

  • Nemocnica uzatvorila oddelenie infektológie pre bežné prípady. Celý pavilón oddelenia so 45 lôžkami bol reprofilizovaný pre pacientov s potvrdenou alebo suspektnou diagnózou Covid 19 .
  • V novom nemocničnom areáli pre prípad výrazného nárastu chorých infekčných pacientov reprofilizovali lôžka dvoch ošetrovacích jednotiek, a už teraz majú pripravených ďalších 33 lôžok.
  • V prípade výrazného nárastu už majú nastavené procesy, ako okamžite reprofilizovať ďalšie lôžka.
  • Vytvorili samostatný anestéziologicko – resuscitačný a operačný Covid tím, ktorý je vyhradený pre prípad príjmu pozitívneho pacienta vyžadujúceho chirurgický zákrok a intenzívnu starostlivosť, pričom sa samozrejme vedia postarať aj o pozitívne alebo suspektné rodičky.
  • Vytvorili interný konzultačný tím, zložený z infektológa, internistu a pneumológa, ktorý poskytuje odborné telefonické poradenstvo ostatným zdravotníkom.
  • Zároveň pristúpili k zaúčaniu stredného zdravotníckeho personálu na prácu s ventilovanými pacientmi.
  • Zdravotníckych zamestnancov rozdelili na tímy, tak aby sa mohli v práci striedať a zabezpečiť tak plynulé poskytovanie zdravotnej starostlivosti.
  • Vďaka zrekonštruovanému a modernému urgentnému príjmu vedia zabezpečiť zónovanie tak, aby pri príjme infekčného pacienta neohrozili ostatných (neinfekčných) pacientov na urgente.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Ľudoprázdne ulice Bystrice, život utíchol aj v centre
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM