Jakub Forgács Správy

Bystrica má vraj dostatok zásob rúšok. Ujdú sa aj ďalším ľuďom

Po zasadnutí krízového štábu rozširuje mesto distribúciu rúšok aj pre všetkých seniorov v Banskej Bystrici, ktorí o ne prejavia záujem.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica má vraj dostatok zásob rúšok. Ujdú sa aj ďalším ľuďom
10
Galéria
Zdroj: TASR

Do piatku prišlo na zriadené kontakty pre osamelých seniorov a ľudí odkázaných na pomoc druhých v Banskej Bystrici (osamelysenior@banskabystrica.sk a 048/4330777) približne 2000 požiadaviek na dovoz rúšok, potravín či liekov. V piatok popoludní o tom informovala hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

„Zamestnanci mestského úradu, mestská polícia, dobrovoľníci Červeného kríža, Centrum dobrovoľníctva, skauti i Saleziáni okrem toho rozdali tým, ktorí potrebujú našu pomoc takmer 6500 ochranných rúšok na tvár vo všetkých mestských častiach,“ pokračovala hovorkyňa.

Ako ďalej uviedla Marhefková, zásoby mesta postačujú, preto po dnešnom zasadnutí krízového štábu rozširujú distribúciu rúšok pre všetkých seniorov v Banskej Bystrici, ktorí o ne prejavia záujem.

Doposiaľ smerovali rozdávanie rúšok osamelým seniorom vo veku 65 rokov a viac, ktorí sú slabí, imobilní, osamelí, ťažko zdravotne postihnutí, resp. odkázaných na pomoc druhých. „Zásoby mesta sú dostačujúce, preto rozširujeme distribúciu rúšok všetkým seniorom vo veku 65 rokov a viac, ktorí prejavia záujem a ozvú sa nám na ponúkané kontakty. Potrebné je uviesť meno, adresu a telefonický kontakt,“ oznámil po zasadnutí krízového štábu primátor Ján Nosko.

Podľa slov Marhefkovej vo štvrtok primátor rozdal aj detské rúška detským domovom a centrám pre deti a rodiny v Banskej Bystrici. „Detské rúška putovali do Centra pre rodiny s deťmi na Kollárovej ulici, Detského domova o.z. Srdiečko, do Krízového strediska pre deti a osamelých rodičov Dom svätej Alžbety, útulku pre matky s deťmi Debora, ale i do mestských zariadení núdzového bývania pre rodiny s deťmi KOTVA a nízkoprahového komunitného centra KOM PaS,“ dodala hovorkyňa.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Ľudoprázdne ulice Bystrice, život utíchol aj v centre
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM